Zoek
Sluit dit zoekvak.

John de Mol met dood bedreigd

Mediatycoon John de Mol en enkele medewerkers van zijn investeringsbedrijf Talpa zijn december vorig jaar een paar weken met de dood bedreigd. Een 36-jarige man uit Den Haag dreigde De Mol rond de jaarwisseling met de dood, indien de er geen 4 miljoen euro betaald zou worden. Dat schrijft De Telegraaf woensdag.

De chanteur, Matheus Constantijn T., deed namens het bedrijf Talpa spookbiedingen op Europese voetbalclubs. Enkele biedingen werden serieus genomen en kwamen in de krant, zoals het bod op het stadion van Atletico Madrid. John de Mol deed daarop aangifte van oplichting.

Daarna benaderde T. het bedrijf Talpa en eiste 4 miljoen euro ‘losgeld’ dat in een trein achtergelaten diende te worden. Indien er niet betaald zou worden, zou T. ervoor zorgen dat Talpa en Versatel, voor de helft eigenaar van Talpa, zeer negatief in het nieuws zouden komen.

Toen het duidelijk werd dat De Mol niet in zou gaan op de eisen werd de toon grimmiger. “Jij hebt ook bescherming nodig. Klaas Bruinsma, ja. Denk aan je gezin”, e-mailde T. aan een medewerker van Talpa.

De verdachte wordt door het Openbaar Ministerie (OM) onder meer verdacht van afpersing en dreiging met moord. De man werd in februari door de politie overmeesterd en verschijnt volgende week voor de rechter. T. is een bekende oplichter die twee jaar geleden Emile Ratelband voor enkele duizenden euro’s wist op te lichten. Hij bood Ratelband een video-opname aan waaruit zou blijken dat minister Gerrit Zalm (Financiën) achter de moordaanslag op Pim Fortuyn zou zitten. Ratelband betaalde maar kreeg de video nooit. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten