Search
Close this search box.

CBS FM veteraan Cousin Brucie naar Sirius

In New York blijkt een ware strijd aan de gang te zijn om de gunst van de oldiesfans. Sinds het plotselinge verdwijnen van de oldieszender CBS FM (WCBS) proberen diverse concullega’s de voormalige luisteraars van dit station naar zich toe te trekken. Sirius Satellite heeft gisteren bekend gemaakt dat voormalig CBS FM DJ Bruce Morrow, beter bekend als Cousin Brucie, programma’s gaat maken voor de satellietradio aanbieder.

Vanaf 4 juli zal Morrow drie shows gaan maken op het kanaal “Sirius Gold” en het “60s Vibrations” kanaal. Daarnaast zal hij nog wat andere projecten voor Sirius gaan verzorgen. Morrow zal zijn eerste uitzending Morrow gaan presenteren vanaf de Rock N’ Roll hall of fame in Cleveland.

Voorafgaand aan het binnenhalen van Morrow plaatste Sirius gisterochtend een paginagrote advertentie in de New York Times en de new York Post met de tekst: “Attention Former 101.1 FM Listeners. What do New Yorkers do when their favorite music is taken away? They get Sirius. If a radio station has suddenly abandoned the format you loved, come to Sirius.”

 

Eerder deze week plaatse rivaal XM Satellite Radio soortgelijke advertenties in de lokale kranten. Het enige oldiesstation dat in New York nog op FM te ontvangen is, B103 (WBZO) uit Long Island, adverteert inmiddels met de slogan: “Now New York’s ONLY Oldies Station”.

Cousin Brucie Morrow mag tot de radioveteranen van New York gerekend worden, want de man schalt al meer dan 40 jaar door de ether in de Big Apple. Morrow begon zijn carrière in 1959 bij WINS. In tegenstelling tot nu was dit station toen nog een muziekzender. Na WINS werkte Morrow voor WABC en WNBC. In 1982 vertrok hij naar WCBS, waar hij, tot de formatswitch van vorige week vrijdag, te horen was op woensdag en zaterdagavond. In 1988 werd Morrow bijgeschreven in The Radio Hall of Fame. In 1994 gaf burgemeester Guiliani toestemming tot het verlenen van de straatnaam aan Morrow. Vlakbij het pand van CBS FM in New York is sindsdien de “Cousin Brucie Way” te vinden. [Billboard Radio Monitor/R.S./Radio.NL]

 

Gerelateerde berichten