Headlines uit de krant: zaterdag 11 juni

Justitie in Den Bosch heeft Omroep Brabant de banden teruggeven die op 13 april in beslag waren genomen. Het beeld- en geluidsmateriaal is echter wel gewist. Directeur/hoofdredacteur G. Bielderman heeft dit vrijdag bekendgemaakt.

De opnames op de banden zijn gemaakt op 13 april toen politie en justitie een inval deden in de studio van de regionale omroep, op zoek naar ruw beeldmateriaal van de rellen in de Graafsewijk in Den Bosch. Op de in beslaggenomen banden stonden zowel beeld- als geluidsfragmenten van de rechter-commissaris, een officier van justitie en politiemannen. Lees verder

Krant
De Volkskrant onderzoekt nieuwsvoorziening via MSN, IP-TV, RSS, print on demand en elektronisch papier. Ook overdenkt de krant om weblogs voor abonnees aan te bieden. Maar de entree in televisie, met productiebedrijf Palazzina, loopt niet voorspoedig. Dat bleek gisteren tijdens het Nationaal Uitgeverscongres van het blad Mediafacts in het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam. Lees verder

RTL Boulevard
Acteur Brad Pitt heeft de uitzending van een interview dat het programma RTL Boulevard met hem had verboden. Het programma had de acteur de afgelopen week gesproken over zijn rol in de actiekomedie Mr and Mrs Smith. Dat hebben distributeur Fox en RTL Boulevard vrijdag bevestigd. Pitt had nadrukkelijk laten weten dat hij alleen over de film wilde praten en niet over alle geruchten die de ronde doen over hem en actrice Angelina Jolie, die de vrouwelijke hoofdrol speelt in de film. Lees verder

FD Media Groep
Zoals zakenmensen eten, van een snelle snack tot het rustige diner, zo wil FD Media Groep ze nieuws aanbieden.De vergelijking tussen het nuttigen van voedsel en nieuws maakte gisteren Philip Alberdingk Thijm (zie foto), directeur van de FD Mediagroep (o.a. Het Financieel Dagblad en Business News Radio, BNR). Hij zei dit tijdens het Nationaal Uitgeverscongres van het blad Mediafacts in het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam. Lees verder

Sanoma
Sanoma Uitgevers breidt uit met video en audio via internet, in plaats van met dure radiofrequenties en dito tv-kanalen. Dat maakte operationeel directeur Jessica Haagmans van Sanoma Uitgevers duidelijk tijdens het Nationaal Uitgeverscongres van het blad Mediafacts in het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam. Sanoma blijft hoofdzakelijk bouwen op tijdschrifttitels, maar moet gezien de versnipperende markt het aantal titels blijven opvoeren. Sinds de overname door de Finnen verloopt de groei als volgt: omzetgroei van 300 tot 375 miljoen euro, Ebitdatoename van 60 naar 100 miljoen en het aantal titels van 50 naar 70 miljoen. Lees verder

Tros
De uitzending van Tros Vermist afgelopen vrijdag over de ontvoering van het driejarige meisje Isra door haar vader Hasèn A. naar Libië, vorig jaar heeft tot nu toe meer dan 16000 e-mails opgeleverd. De uitgeprinte mails zijn afgeleverd bij de Libische ambassade. Lees verder

Cineac
Hoofdredacteur Wim Nottroth van de regionale omroep Cineac Noord in Rotterdam heeft bij burgemeester Opstelten een klacht ingediend over het optreden van een interventieteam van de politie Rotterdam Rijnmond. Een maand geleden werd een van zijn journalisten opgepakt omdat hij op straat stond te filmen. Hij was onderweg naar een opdracht toen hij een interventieteam tegenkwam. De hoeveelheid agenten prikkelde zijn nieuwsgierigheid en hij begon te filmen. De agenten vroegen hem te stoppen. Ten onrechte, aldus de journalist die niet met zijn naam in de krant wil. ‘Ik bevond mij op de openbare weg.’ Lees verder

Chabot
De Haagse dichter/schrijver Bart Chabot gaat hoogstwaarschijnlijk mee met Frits Barend en Henk van Dorp naar de nieuwe televisiezender Talpa van John de Mol. Dit seizoen zit Chabot als vaste gast wekelijks aan tafel bij het veelbekeken praatprogramma ‘Barend & Van Dorp’ van RTL4. Lees verder

MTV
MTV wil binnen enkele jaren het beste livemuziek programma van Nederland hebben. Dat verklapte Laura Vogelsang op de valreep tijdens haar interview in Ziel & Zaligheid. Zij is hoofd Talent, Artist and Music (TAM) bij muziekzender MTV. “Het moet een programma worden waar zowel artiesten als publiek graag naartoe komen”, aldus Vogelsang. De vergelijking met de BBC klassieker ‘Later with Jools Holland’ ligt voor de hand en een dergelijk programma kost veel geld. “Geld is niet mijn ding. Of we zoiets met sponsoren, subsidie of eigen geld gaan bekostigen moeten anderen bekijken.” Een mogelijke locatie voor het programma zou de nieuwe MTV studio op de NDSM-werf in Amsterdam Noord kunnen zijn. Lees verder

Journalist
Zoals elke dokter moet weten hoe het is om patiënt te zijn, zou elke journalist tenminste één keer in het nieuws moeten komen -het liefst zo vroeg mogelijk in zijn loopbaan. De meeste journalisten hebben geen idee wat het met je doet als je gebeld wordt door een onbekende die verwacht dat je antwoorden geeft op pertinente en impertinente vragen om daar naar believen gebruik van te maken voor een artikel dat de volgende dag honderdduizenden onder ogen kan komen en dat met een beetje pech het einde van je goede reputatie, baan of huwelijk kan betekenen. Lees verder

SBS
SBS Broadcasting (SBS 6, Net5 en Veronica) daagt tv-zender Talpa opnieuw voor de rechter. Volgens SBS heeft Talpa geen recht op de uitzendingen van het populaire reality-programma ‘Expeditie Robinson’. Onlangs won SBS een rechtszaak over de naam ‘Tien’, die Talpa aanvankelijk voor de nieuwe zender had gekozen. Aanleiding voor het nieuwe rechtsgeding is de afspraak van Talpa met de producenten van ‘Robinson’, Strix en Castaway, om vanaf augustus het zesde seizoen van dit programma uit te zenden. Dit druist, volgens SBS, in tegen eerder gemaakte afspraken met Strix. Lees verder