Zoek
Sluit dit zoekvak.

TV Flevoland goed bekeken

Uit onderzoek is gebleken dat TV Flevoland goed bekeken wordt. Uit de representatieve steekproef die afgenomen is blijkt dat gemiddeld bijna 80 % van de Flevolanders naar de nieuwsprogramma’s van TV Flevoland of Almere Nieuws kijkt. De programma’s worden gewaardeerd met het gemiddelde rapportcijfer 7,2.

Het onderzoek is gehouden als aanvulling op het wekelijkse onderzoek van Stichting Kijk Onderzoek, waarbij alleen het bereik wordt gemeten. Uit de gesprekken met geïnterviewden, die in alle zes gemeenten van Flevoland gevoerd zijn, is naar voren gekomen dat de kijker doordeweeks gemiddeld 3,3 dagen kijkt. De groep kijkers is breed te noemen: van jong tot oud, hoge en lage inkomens, hoog en laag opgeleiden, mannen en vrouwen en speciaal in Almere zowel autochtonen als allochtonen. Voor alle gemeenten behalve Almere geldt: hoe langer men in Flevoland woont, hoe hoger het percentage kijker.
 
Uit een steekproef blijkt dat de inwoners van Urk het vaakst kijken, gemiddeld 3,6 van de 5 werkdagen. Urk gaf ook het hoogste rapportcijfer: 7,4. Noordoostpolder scoort het hoogst qua percentage kijkers: 83 % van de geïnterviewden gaf aan te kijken naar TV Flevoland. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten