Headlines uit de krant: donderdag 28 juli

Martha Stewart, de Amerikaanse lifestylegoeroe die vorig najaar in de gevangenis belandde, heeft haar zakelijke beslommeringen nog niet op orde. Haar onderneming Martha Stewart Living Omnimedia meldde woensdag dat in het tweede kwartaal een verlies is geleden van 33,5 miljoen dollar.

Het verlies is vooral een gevolg van de tv-comeback die Martha Stewart later dit jaar wil maken. Vooralsnog zijn er twee shows in voorbereiding. Stewart zelf heeft nog huisarrest. Lees verder

MTV
Water. Dat is het thema van de MTV Video Music Awards Show, die op 28 augustus in Miami plaatsvindt. De muziekzender laat weten dat tijdens de show ‘de meest spectaculaire watereffecten’ te zien zijn. De watershow is in handen van het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de beroemde fontein voor het hotel Bellagio in Las Vegas. Lees verder

Theo
Twaalf dialogen die de vermoorde cineast Theo van Gogh vorig jaar zomer nog heeft geschreven en geregisseerd, komen later dit jaar uit. Ze gaan mogelijk in september tijdens het Utrechts Filmfestival in première. Dat kondigde filmproducent Gijs van de Westelaken, die ook producent van Van Gogh was, dinsdagavond aan in het actualiteitenprogramma Nova. Van Gogh werd op 2 november vorig jaar vermoord. Het filmproject heet Ter Ziele. Het gaat daarin om twaalf dialogen van tien minuten tussen twee uiterst cynische ambulancebroeders. De twee hoofdrollen worden vertolkt door vaste Van Gogh-acteurs Thijs Römer en Steve Hooi. Lees verder

Theo(1)
Theo van Gogh wordt op het 25ste Nederlands filmfestival in Utrecht geëerd met de vertoning van al zijn films. Sinds de moord op de cineast op 2 november vorig jaar is zijn werk nog niet eerder in samenhang vertoond. Naast de dertien bioscoopfilms van Van Gogh worden ook drie tv-producties van hem vertoond. Een van die producties is ‘Blind Date’ waar hij in 1996 twee Gouden Kalveren voor ontving. De film 0605 en de tv-serie ‘Medea’ zijn dit jaar geselecteerd voor de Gouden Kalf Competitie, aangezien deze na de vorige editie van het festival gereed zijn gekomen. Lees verder

VRT
Vrtnieuws.net en sporza.be brengen voortaan videobeelden voor alle breedbandabonnees in België. De VRT breidt zijn nieuws- en sportaanbod op het internet daarmee verder uit. Het onderscheid tussen Skynet- en Telenet-abonnees enerzijds en abonnees bij andere internet-providers anderzijds, vervalt. Iedereen met een breedbandverbinding kan voortaan de video als video bekijken. Lees verder

Karel
De AVRO brengt met ingang van vanavond elke woensdag het nieuwe programma Karels Keuze. Hiervoor heeft presentator Karel van de Graaf een aantal aangrijpende documentaires geselecteerd, die een grote indruk op hem hebben gemaakt. De onderwerpen lopen uiteen van eerwraak en adoptie tot orgaanhandel en bijzondere hobby’s van ouderen. Karel licht aan het begin van elke uitzending in het kort toe waarom de film zo speciaal is voor hem. Lees verder

Toonder
Auteur en striptekenaar Marten Toonder is woensdag op 93-jarige leeftijd in zijn slaap in het Rosa Spier Huis in Laren overleden. Uitgever De Bezige Bij en Toonder Studio’s hebben dit namens de familie laten weten. Toonder wordt in besloten kring gecremeerd. Marten Toonder kreeg de meeste bekendheid als geestelijk vader van Heer Ollie B. Bommel en Tom Poes. Hij was oprichter en directeur van de Toonder Studio’s, schreef en tekende vele stripverhalen, waaronder ‘Panda’, ‘Kappie’ en ‘Koning Hollewijn’ en maakte films en reclameboodschappen. Lees verder

Teeuwen
Cabaretier Hans Teeuwen maakt zijn debuut als filmregisseur. Gijs van de Westelaken van productiebedrijf Column heeft dat woensdag bekendgemaakt. Teeuwen werkt op dit moment voor de VPRO aan een pseudo-documentaire. ” De werktitel van de film is Twijfelaars. Maar dat weten we nog niet zeker” , aldus Teeuwen. Lees verder

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email