Headlines uit de krant: vrijdag 15 juli

Nu AT5 sinds deze maand ook uitzendt in Alkmaar en Haarlem, is de lokale omroep van Amsterdam bijna in heel Noord-Holland te ontvangen. Alleen ’t Gooi blijft voorlopig nog verstoken van de Amsterdamse zender.

AT5 heeft het afgelopen jaar hard gewerkt aan de uitbreiding van het uitzendgebied, zegt hoofdredacteur Erik van Zwam. In september vorig jaar werd begonnen met uitzenden in een groot aantal Noord-Hollandse gemeenten, tot en met Den Helder, en sinds 1 juli dringt de zender ook door in de huiskamers van Alkmaar en Haarlem.

AT5
De expansiedrift beperkt zich niet alleen tot Noord-Holland, want ook in Flevoland timmert de zender behoorlijk aan de weg. Daar was AT5 sinds september al te zien in Almere. Sinds twee weken is de zender ook te ontvangen in Lelystad, Dronten en Zeewolde. Daarmee bestrijkt AT5 nu heel zuidelijk Flevoland. Lees verder

TROS
Meer dan de helft van de internet- en teletekstafdeling van de TROS wordt ontslagen als gevolg van saneringen bij de publieke omroepen.
Bij de internet- en teletekstafdeling van de TROS verdwijnen elf van de achttien banen. Dat schrijft althans het Nederlands Dagblad, dat de hand wist te leggen op een intern document. De ontslagronde moet de TROS 400.000 euro opleveren. Op het bericht in het Nederlands Dagblad reageert de directie van de omroep tegenover deze uitgave met: “Inhoudelijk kunnen we geen uitspraken doen over de ontslagen. Er is een adviesaanvraag ingediend bij de Ondernemingsraad over een Sociaal Plan. Het zal zeker tot na de zomer duren voordat het resultaat van die aanvraag bekend wordt.” Lees verder

Hans
Hans Breukhoven, directeur van de Free Record Shop, vindt de argumenten voor het gratis downloaden van muziek onzin. Zo zijn cd’s helemaal niet duurder geworden. Lees verder

U2
De poging van U2-zanger Bono om te slagen in het zakenleven heeft de interesse van John de Mol getrokken. De Mol is via Talpa al een jaar betrokken bij Elevation Partners, een investeringsmaatschappij waarin Bono participeert. Elevation, ook de titel van een U2-nummer, heeft ongeveer 1,8 miljard dollar aan kapitaal bijeengebracht om investeringen te kunnen doen in vernieuwende entertainment- en mediabedrijven. De Mol is een van de ‘limited partners’, bevestigde een woordvoerder van Talpa donderdag. De Mol wil niet naar buiten brengen hoeveel geld hij in de deelneming heeft gestoken. Lees verder

Reclame
Gemiddeld besteedt iedere Nederlander van 16 jaar en ouder 34 minuten per week aan het lezen van reclamedrukwerk. Het aanbod aan reclameleesvoer dat de brievenbus passeert is de afgelopen jaren meer dan verdubbeld. Vijftien jaar geleden ontving de consument gemiddeld vijftien reclamefolders, nu zijn dat er ruim dertig. Dit blijkt uit het donderdag gepubliceerde onderzoek Thuis Binnen Bereik, een initiatief van verspreiders als Interlanden, DistriQ en TPG Post. Lees verder

Dukes
Acteur Ben Jones, die de monteur Cooter speelde in de in de jaren ’80 populaire tv-serie Dukes of Hazzard, spoort fans aan de op stapel staande filmversie van de serie te mijden, omdat deze een “smerige belediging” van de serie zou zijn. De seksueel expliciete inhoud en het vele gevloek maken dat de film een karikatuur is van de gezinsshow, aldus Jones. Lees verder

Reet
Talpa is geschrokken van zijn brief aan weblog Retecool. Seksuele geaardheid speelt bij de nieuwe televisiezender geen enkele rol, zo benadrukt Talpa. De brief aan Retecool van de juridische afdeling waarin geëist wordt dat de aan Talpa gewijde Foto Fuck Vrijdag van twee weken wordt verwijderd, heeft inmiddels voor de nodige commotie gezorgd. Met name een opsomming waarin homoseksualiteit in één adem wordt genoemd met onder meer terrorisme en de holocaust leidde tot verbaasde reacties. Lees verder

Nozema
Voor de overname van zenderparkbeheerder Nozema hebben zich meerdere potentiële kopers gemeld. Dat heeft minister Zalm (Financiën) woensdag aan de Tweede Kamer geschreven. Omdat de onderhandelingen nog lopen, wil hij niet ingaan op namen. Lees verder

Versatel
Versatel praat nog steeds met mogelijke strategische partners over vormen van samenwerking. Dit zegt een woordvoerder van het media- en telecomconcern in een reactie op eerdere berichten. Of Deutsche Telekom een van de gesprekspartners is, wil Versatel niet zeggen. Vanochtend verscheen via diverse media het bericht dat Versatel in gesprek zou zijn met Deutsche Telekom over vormen van strategische samenwerking, waaronder een openbaar bod op het bedrijf. Later bleek echter dat de berichten niet gebaseerd waren op een persbericht van Versatel, maar op een vervalsing. Lees verder

Gerelateerde berichten