Search
Close this search box.

Zwitserse Musigwälle 531 gaat verder als DRS Musigwälle

De Zwitserse Duitstalige publieke schlagerzender wijzigt vanaf vandaag haar naam van Musigwälle 531 in DRS Musigwälle. Naast de naamwijziging wordt ook het format aangescherpt.

DRS Musigwälle wil nog meer de nadruk leggen op haar taak als schlager- en melodieuze muziekzender. Daarom wordt de live programmering uitgebreid, want tot nu toe bestond een groot deel van de programmering uit vooraf opgenomen programma’s.

Ook het informatie aanbod wordt uitgebreid. Tot nu toe bleef dat voornamelijk beperkt tot een nieuwsbulletin dat elk uur werd uitgezonden, maar vanaf vandaag zal er ook meer ruimte zijn voor informatie tijdens de vroege ochtenduren, de lunch en de avonduren. Daarnaast zal een beperkt aantal programma’s van zusterstation DRS 1 overgenomen worden.

De veranderingen bij Musigwälle hangen samen met de promotie van Digital Audio Broadcasting (DAB) in Zwitserland. Momenteel is Musigwälle namelijk te ontvangen via de middengolffrequentie 531, DAB en kabel. Op FM is het station in de ether niet te ontvangen. Daar komt ook nog bij dat de middengolffrequentie 531 eind 2008 uit de lucht gaat. Het station zal dan in de ether alleen nog maar via DAB te ontvangen zijn.
Dit in tegenstelling tot haar Franstalige zusje RSR Option Musique. Option Musique is voornamelijk te ontvangen via de middengolffrequentie 765, maar heeft sinds enkele maanden ook de beschikking over een aantal kleine FM-frequenties. Dit is het gevolg van de uitschakeling van de middengolfzender in Savièse (1485 AM). Deze zender diende vervangen te worden, maar vanwege de hoge kosten heeft men besloten deze te vervangen door vier zwakke FM-frequenties.

Volgend jaar viert Musigwälle overigens haar tiende verjaardag. Het station startte namelijk op 1 oktober 1996. [R.S./Radio.NL]

 

Gerelateerde berichten