Zoek
Sluit dit zoekvak.

Joop Doderer overleden aan hartinfarct [update]

Joop Doderer, de acteur die jarenlang de rol van zwerver Swiebertje vertolkte, is donderdag op 84-jarige leeftijd overleden. Volgens zijn manager Henk Bos is hij zittend op zijn stoel geveld door een hartinfarct. Doderer verbleef de laatste jaren van zijn leven in een zorgcentrum in Roelofarendsveen.

Doderer speelde Swiebertje van 1955 tot 1975. De gelijknamige serie was zowel op de televisie als op het toneel te zien. Televisiekijkers riepen Swiebertje vier jaar geleden uit tot beste televisieserie sinds 1951.

Doderer werd in 1953 ontdekt door Wim Sonneveld. Met het optreden in Sonnevelds gezelschap kreeg hij landelijke bekendheid. Na 1975 speelde Doderer nog in verschillende andere series zoals ‘De kip en het ei’ en “Een fijn span’.

Hommage aan Joop Doderer
Donderdagavond om 19.25 uur last de NCRV op Nederland 1 een extra programma in vanwege het overlijden van Joop Doderer. In deze hommage aan Joop Doderer zullen veel beelden van Swiebertje voorbijkomen, maar daarnaast is er ook aandacht voor de andere programma’s die hij heeft gemaakt. [Radio.NL/Novum]

Gerelateerde berichten