Zoek
Sluit dit zoekvak.

Casema breidt eindelijk het radioaanbod uit

Kabelexploitant Casema gaat dinsdag (1 november) in Den Haag en Delft het aantal analoge radiofrequenties uitbreiden van 32 naar 36. Het is de eerste uitbreiding sinds vele jaren waarmee het aantal kanalen nu op het landelijke gemiddelde komt. Aan het radiopakket worden toegevoegd de muziekzenders Juize.FM, Radio 227 en Arrow Jazz FM. De radiozenders Ujala Radio en de Tweede kamerlijn, die nu één frequentie delen, krijgen elk een eigen frequentie.

Door diverse andere radiozenders enigszins te verschuiven naar minder storingsgevoelige frequenties kunnen deze zenders volgens Casema nu in betere geluidskwaliteit doorgegeven worden. Tegelijkertijd wordt er op deze manier iets ruimte gecreëerd waardoor nu het radioaanbod  uitgebreid kan worden en het aantal mono frequenties wordt verminderd. Overigens blijft Casema de zender BNR Nieuwsradio net als andere nieuwszenders wél in Mono doorgeven. 

De afgelopen jaren was het bij Casema een komen en gaan van radiozenders omdat zij stug volhielden dat er geen plek was voor meer dan 32 FM-zenders waarbij ze er ook nog eens een flink aantal in mono doorgaven. Diverse protesten van luisteraars en programmaraden en van radiostations hebben Casema uiteindelijk overtuigd van de noodzaak om hun FM-net op te waarderen. Casema gaat de komende tijd overal het aanbod uitbreiden maar begint in de regio Haaglanden.

Kijk hieronder voor een overzicht van de wijzigingen & uitbreidingen per 1 november. [JHV/Radio.NL]