Zoek
Sluit dit zoekvak.

UPC sluit heel bejaardencentrum af

De bewoners van zorgcentrum ‘De Burcht’ in Rotterdam hebben zaterdag de rechtstreekse televisie-uitzending van de huwelijksdienst in Naarden voor prins Floris en Aimée Söhngen moeten missen. De bewoners zitten het hele weekend zonder tv doordat kabelbedrijf UPC het zorgcentrum heeft afgesloten, zo meldt RTV-Rijnmond.

De directie van het zorgcentrum in de wijk Prinsenland heeft direct gebeld met UPC. Er zou iets zijn misgegaan in de administratie bij het zorgcentrum waardoor UPC dus geen betalingen heeft ontvangen en is overgaan tot afsluiten van de kabel. Het zou volgens UPC verder onmogelijk zijn om het seniorencomplex vóór maandag weer aan te sluiten aangezien UPC dit soort werkzaamheden alleen op werkdagen uitvoert.

De afsluiting van zorgcentrum De Burcht betekent dat de 106 bewoners tot maandag geen kabeltelevisie en -radio hebben. Een voorlichtster van het kabelbedrijf zou laten uitzoeken of het wellicht toch mogelijk is het woonzorgcomplex nog dit weekend weer aan te sluiten.

[Update]
Na onderzoek van monteurs van kabelbedrijf UPC bleek dat de bewoners zaterdag geen televisie konden kijken door een kabelbreuk na sloopwerkzaamheden enkele straten verderop. Omdat de bewoners het zorgcentrum nog maar net hadden betrokken werd gedacht dat bij de verhuizing iets mis was gegaan met de administratie van UPC. [JHV/ RTVRijnmond/Radio.NL]

Gerelateerde berichten