Zoek
Sluit dit zoekvak.

Gerbrandytoren wordt mogelijk kerstboom

De ‘Stichting Kerstboom’, zenderoperator Nozema Services en Novec, de nieuwe eigenaar van de Gerbrandytoren willen ook dit jaar in de maand december de zendmast in IJsselstein ombouwen tot de ‘grootste kerstboom ter wereld’. Maar voor het optuigen van de ‘kerstboom’ is dit jaar € 70.000 nodig.

Nozema Services en NOVEC zorgen voor één derde deel van het geld. Het overige geld moet van sponsoren en van omwonenden komen die de ‘Stichting Kerstboom’ gemachtigd hebben.

Op 11 november moet duidelijk worden of de financiering rond is en de Gerbrandytoren, vernoemd naar professor en oud minister-president mr. P.S. Gerbrandy, wordt omgebouwd tot de ‘grootste kerstboom’.

Het zal dit jaar dan de tiende keer zijn dat de kerstboom aangaat. De eerste keer was in 1992. De kerstboom staat ook al vermeld in het Guiness Book of Records, als hoogste verlichte zendmast ter wereld. De verlichting is tot in de wijde omtrek van IJsselstein te zien. Als de financiering rond is zal de kerstboom op 9 december worden ontstoken. De lampjes blijven tot 6 januari 2006 branden. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten