Zoek
Sluit dit zoekvak.

Sesamstraat bestaat 30 jaar

Ter gelegenheid van het dertigjarig bestaan van het televisieprogramma Sesamstraat op 4 januari 2006 zal de NPS de uitzending van 3 september 2005 herhalen om 14.00 uur op Z@ppelin. De bewoners van de bekendste straat van Nederland zijn ook verhuizd. Sinds september is de straat geheel aangepast. Daarom wordt de nieuwe straat ook feestelijk ingewijd in een speciale veertig minuten durende ‘live’ show met publiek onder de titel ‘Open Huis in Sesamstraat’.

Eindredacteur Ajé Boschhuizen: “We stappen met dit decor eigenlijk nòg meer in de kinderwereld. Dat betekent niet dat Sesamstraat als programma totaal anders wordt, de sfeer en de poppen blijven. Het decor is abstracter en lijkt meer op de speelhoek van kinderen, alsof ze in hun eigen gemaakte straat spelen, uit hun eigen blokkendoos.” [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten