Search
Close this search box.

‘Teletubbies leerzaam voor kinderen’

Kinderen leren van de Teletubbies. Dat vinden zeven van de tien ouders van Nederlandse kinderen. Ruim de helft van de ouders vindt dat het kinderprogramma de creativiteit van kinderen stimuleert. Dat blijkt uit een onderzoek van BBC Worldwide onder vijfhonderd Nederlandse gezinnen met kinderen in de leeftijd tot 4 jaar.

De Teletubbies zijn vier poppen die in een groen heuvellandschap wonen en veel dansen en zingen. Het programma is gericht op kinderen tot 3 jaar. Uit het onderzoek blijkt dat kinderen specifieke uitdrukkingen van de Teletubbies kopiëren. Het woord dat het meest wordt nagezegd is ‘Oh-oh’, gevolgd door ‘dag-dag’.

Het kinderprogramma is halverwege de jaren ’90 ontwikkeld door de BBC en wordt wereldwijd uitgezonden.

Aanvankelijk was het programma omstreden, omdat opvoeddeskundigen bang waren dat kinderen er slecht van leerden praten. De Teletubbies spreken weinig en slaan kreten uit als ‘Oh-oh’, ‘Nogkeer’ en ‘Dada’. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten