Zoek
Sluit dit zoekvak.

Vooruitblik: 2006

De radiowereld rommelt momenteel. Yorin FM wordt op zeer korte termijn verkocht en ook Sky Radio en Radio Veronica staan op het punt om in andere handen te vallen. Tevens mag ook Arrow Jazz FM tegen een goed bod de verkoop in. Als al deze stations verkocht worden, zal dat betekenen dat alle commerciële radiostations die in 2003 FM-frequenties hebben gekregen, nu in andere handen zijn dan in 2003. De uitzondering hierop is RTL FM, maar dit station heeft als probleem dat het mogelijk de FM-frequenties kwijt gaat raken.

Een andere organisatie van wie de toekomst onzeker is, is de Publieke Omroep. Staatssecretaris Medy van der Laan (Media) wil in 2006 een besluit gaan nemen, maar gaat dat ook lukken nu regeringspartij VVD twijfelt aan de plannen en ook CDA en D66 het plan niet ronduit steunen? 2006 is ook het jaar waarin de Raad van Bestuur haar plannen in wil gaan voeren, met name wat betreft het programmeringsmodel waar de omroepen zo fel op tegen zijn. Gaan de plannen het redden of blijken de omroepen toch hun zin te krijgen?

Nadat in 2005 Talpa zijn intrede deed in de televisiewereld, wordt 2006 het jaar waarin het bedrijf moet laten zien wat het waard is. Zoals gebruikelijk bij een nieuwe zender, zijn de kijkcijfers nu nog aan de lage kant. Ook is er veel kritiek op het voetbal en andere programma’s. Gaan de cijfers stijgen? En blijft het Talpa-radiostation Radio 538 bovenaan staan in de luistercijfers?

Hopelijk krijgen we in 2006 antwoorden op al deze vragen. Natuurlijk houdt Radio.NL u ook in het nieuwe jaar graag op de hoogte van alle gebeurtenissen in de Nederlandse en buitenlandse media. Lees hier het nieuws uit 2005.

Namens alle redactieleden wenst Radio.NL u de beste wensen en een voorspoedig en bovenal medianieuwsrijk 2006.