Search
Close this search box.

Gerard Timmer radiodirecteur SBS

SBS heeft Gerard Timmer benoemd tot radiodirecteur. Timmer zal in deze functie leiding geven aan het radiostation Yorin FM, dat SBS begin dit jaar heeft gekocht van RTL Nederland. Yorin FM zal binnen enkele maanden fundamentele wijzigingen ondergaan. Gerard Timmer start zijn nieuwe werkzaamheden reeds op 1 maart 2006 om leiding te kunnen geven aan dit veranderingsproces.

Timmer (37) was in 1996, samen met Bart de Graaff, één van de oprichters van de omroep BNN. Na het overlijden van De Graaff ging Timmer verder als voorzitter en algemeen directeur van BNN. In januari 2005 nam hij afscheid en werd hij verkozen tot Omroepman van het Jaar 2004.

Patrick Tillieux, voorzitter van de Raad van Bestuur van SBS: “We zijn erg blij met de komst van Gerard Timmer. SBS heeft grote plannen met radio. Belangrijk daarbij is het opbouwen van de eigen identiteit van onze radiozender. Ik ben er van overtuigd dat Gerard met zijn brede radio- en televisie-ervaring dat als geen ander kan. Hij brengt de sprankeling, verrassing en vakmanschap in die we nodig hebben voor het waarmaken van onze radio-ambitie.”

Gerard Timmer: “De ambities die SBS met radio heeft zijn groot. Dat maakt veel in me los. Bovendien biedt SBS met de drie televisiezenders SBS 6, NET 5 en Veronica, het blad Veronica Magazine en nieuwe media een enorme toegevoegde waarde om dit station opnieuw te kunnen positioneren. Om het nog maar niet te hebben over de crossmediale mogelijkheden. We gaan aan de slag. Niet met het verzetten van de meubels, maar met het bouwen van een nieuw station” [Radiowereld.NL]