Search
Close this search box.

Sportredactie RTV Drenthe in gesprek met omroep

De directie van de regionale publieke omroep RTV Drenthe heeft naar aanleiding van de problemen, die zijn ontstaan tussen RTV Drenthe en de sportredactie, afgelopen zondag een eerste gesprek gehad. Zowel RTV Drenthe als de sportredactie willen verder nog geen nadere mededelingen doen.

De problemen binnen de omroep ontstonden toen de voltallige sportredactie van RTV Drenthe het werk had neergelegd op 5 februari. Binnen de omroep zouden diverse medewerkers het niet eens zijn met het beleid van de omroep. Medewerkers van de omroep kunnen niet meer met directeur Rob Staal en nieuws- en sportchef Bert Visser overweg. De sportredactie zou geen vertrouwen meer hebben in Visser en men zou directeur Staal verwijten dat hij Visser de hand boven het hoofd houdt. Op 6 februari werden negen sportredacteuren geschorst.

“Teneinde weer tot een werkbare situatie te komen zal, als tijdelijke oplossing, de operationele leiding van de sportredactie worden overgedragen aan een nog nader te bepalen persoon. Om een structurele oplossing te bewerkstelligen zal de ondernemingsraad  van RTV Drente aan partijen een voorstel doen tot het benoemen van een bemiddelaar,” aldus RTV Drenthe. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten