Search
Close this search box.

Seniorenzender Saga verkrijgt licentie in Noordoost Engeland

Na Birmingham, Nothingham en Glasgow krijgt ook Noordoost Engeland binnenkort haar eigen seniorenzender. Eind vorige week maakte mediawaakhond Ofcom bekent dat Saga 97.5 FM de felbegeerde licentie voor de regio Newcastle krijgt. Noordoost Engeland krijgt hiermee, na Galaxy 105-106 en Century FM, een derde regionaal commercieel radiostation.

De licentie voor Noordoost Engeland, dat globaal het gebied van Newcastle tot Middlesbrough bestrijkt, heeft een potentieel bereik van ruim 2 miljoen luisteraars. Daarnaast is het één van de laatste grote licenties voor een FM-frequentie die in Engeland werd uitgegeven. Het mag dan ook niet verwonderlijk zijn dat er een groot aantal inschrijvingen binnenkwam bij Ofcom. In totaal mocht de mediawaakhond er dertien ontvangen.

Onder de dertien inschrijvers bevonden zich bijna alle grote Engelse radiogroepen. Zo probeerde GCap het met het alternatieve station ‘Xfm’. Chrysalis kwam met de rockzender ‘The Arrow’ en The Guardian Mediagroep met de smooth jazz en R&B zender ‘Smooth FM”. Grote afwezige was overigens Emap, maar deze mocht niet deelnemen aan de verdeling. Omdat Emap al met vier stations actief is in het verzorgingsgebied zou de marktpositie te groot worden.

Naast Engeland zelf kwamen er ook een aantal inschrijvers vanuit het buitenland, zoals de Australische investeringsmaatschappij Macquarie, de Amerikaanse radiogroep Emmis en de Canadese radiogroep Canwest. Uiteindelijk besloot Ofcom dat de licentie naar Saga Radio gaat.

Saga 97.5 FM gaat nu proberen om haar succes in Birmingham, Nothingham en Glasgow uit te breiden naar Noordoost Engeland. Het station richt zich op de doelgroep 50+ met muziek van de afgelopen 60 jaar en veel nieuws en informatie voor haar doelgroep. Het station benadrukt de uitgebreide muziekkeuze nog eens met de jingle: “from Frank to Hank and Bing to Sting”.

In 1994 startte Saga, dat ooit begon met het organiseren van goedkope vakantiereizen voor 50 plussers, met Prime Time Radio. In 2001 verkreeg het haar eerste FM frequentie voor Saga Radio in Birmingham. In 2003 kwam daar nog een frequentie bij in Nothingham, waarna in 2004 het Schotse Glasgow volgde. In een flink aantal Engelse regio’s is Saga ook te ontvangen via Digital Audio Broadcasting (DAB) [RS/Radio.NL]

Gerelateerde berichten