Search
Close this search box.

‘BBC Radio 1 moedigt geweld aan’

De Britste popzender BBC Radio 1 moedigt geweld aan. Althans, dat beweert David Cameron, leider van de Britse Conservatieve Partij. Volgens Cameron heeft de muziek die de zender op zaterdagavond draait, meegeholpen aan de stijging van geweld met messen en pistolen in het Verenigd Koninkrijk, zo meldt de Engelse krant ‘The Guardian’. Radio 1 zelf weerlegt de aantijgingen van de conservatieve leider.

De beschuldigingen van Cameron (foto) aan het adres van Radio 1 kwamen nadat June Walton van het vrouwentijdschrift ‘Good Housekeeping’ vroeg wat de conservatieven willen doen om het toenemend geweld met messen tegen te gaan. Afgelopen periode werd het Verenigd Koninkrijk opgeschrikt door een aantal geweldsdelicten, waarbij onder andere een politieagente en een 15-jarig jongetje om het leven kwamen.

Tijdens het beantwoorden van deze vraag haalde Cameron onverwachts fel uit tegen Radio 1: ‘Ik zou tegen Radio 1 willen zeggen: realiseren jullie je dat sommige dingen die jullie op zaterdagavond uitzenden, het dragen van messen en pistolen aanmoedigt?’ Op welk programma Cameron doelt is niet geheel bekend, maar wijzende op de zaterdagavond gaat het vermoedelijk over Hip-hop show van Tim Westwood die tussen 21 en 23 uur wordt uitgezonden.

BBC Radio 1 weerlegt de aantijgingen van Cameron. Een woordvoerder van het station zegt dat Radio 1 haar verantwoordelijkheden serieus neemt. Daarnaast zijn er strikte richtlijnen van wat er allemaal op de zender te horen mag zijn. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde berichten