Search
Close this search box.

Endemol-CEO: Telefonica heeft geen haast met verkoop belang

Telefonica, dat een belang van zo’n 75% in Endemol bezit, heeft geen haast met de verkoop van het belang. Dat blijkt woensdag uit uitspraken van Endemol-bestuursvoorzitter Joaquim Agut Bonsfills tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van Endemol.

Op een vraag van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) over de toekomst van Endemol zei Agut Bonsfills dat Telefonica het bedrijf niet als strategisch ziet, maar ook geen haast heeft met de verkoop. Het Spaanse bedrijf laat Endemol op autonome basis werken, aldus de bestuursvoorzitter.

Bonsfills gaf aan dat Endemol tot nu toe in 2006 ‘solide’ prestaties heeft geboekt en dat de verwachtingen ‘sterk’ blijven. Dinsdag handhaafde het bedrijf in een trading update de verwachting dat de omzet, exclusief overnames en desinvesteringen, met minstens 5-6% zal groeien in 2006. In de vijf maanden tot en met mei lag de groei zelfs ‘duidelijk’ hoger. De EBITDA-marge zal dit jaar 15-17% bedragen, zo denkt Endemol.

Het bedrijf, dat wil groeien via acquisities en op autonome basis, is bezig met het opzetten van nieuwe activiteiten in Zuidoost-Azie en heeft haar basis verder uitgebreid, vooral in Europa en Azie. Het bedrijf ziet verdere groei van het aantal programmaformats.

De autonome groei van Endemol bedroeg in 2005 op vergelijkbare basis 6,5%, aldus het jaarverslag. De onderneming realiseerde een groei door acquisities van 1,2%, wat de totale groei op 7,7% bracht. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten