Search
Close this search box.

L1 : lager resultaat, toch bevredigend jaar

Omroepbedrijven L1 heeft vorig jaar een resultaat na belastingen behaald van 370.866 euro. Dat is een aanzienlijke daling vergeleken met 2004 (836.519 euro), maar het resultaat is gezien de omstandigheden bevredigend, aldus de omroep. ”Het resultaat over 2005 is mager, maar toch bevredigend. In aanmerking genomen dat de vaste kosten door nieuwe huisvesting en herinvesteringen in uitzendapparatuur aanmerkelijk hoger zijn geworden. Die investeringen waren hoogst noodzakelijk”, zo schrijft de Raad van Commissarissen in het jaarverslag.

De Raad stemde ook in met verspreiding van L1 TV en L1 Radio via satelliet; de kosten daarvan hebben het resultaat extra gedrukt.

Algemeen directeur Harro Coumans van L1: “Het afgelopen jaar was voor L1 een jaar zonder weerga.Het bedrijf verhuisde naar een nieuw studio- en kantorencomplex in Maastricht. Het nam nieuwe uitzendapparatuur in gebruik waardoor L1 de eerste volledig tapeloze omroep van Nederland werd. L1 was in Nederland ook de eerste regionale omroep die satellietdistributie inzette om de kijkers en luisteraars binnen en buiten de provincie beter te kunnen bereiken. En de omroep werd door de nationale omroepgemeenschap gelauwerd als ‘Mediabedrijf van het Jaar’, een eretitel die niet eerder toeviel aan een regionale omroep.” [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten