Zoek
Sluit dit zoekvak.

NOS moet 76,3 miljoen terugbetalen aan de Staat

De NOS moet als overkoepelende organisatie van 19 publieke omroepen in Nederland van de Europese Commissie EUR 76,3 miljoen plus rente terugbetalen aan de Staat. Dit heeft de Europese Commissie donderdag (22 juni) bekendgemaakt. Volgens de Europese Commissie heeft onderzoek uitgewezen dat in de periode 1994-2005 de publieke omroepen in Nederland meer geld hebben ontvangen dan noodzakelijk was voor de financiering van programma’s en werd met het extra verkregen geld financiele reserves opgebouwd.

Volgens commissaris Neelie Kroes bevestigt de beslissing van de Europese Commissie dat uitgaven aan publieke omroepen niet boven de kosten voor het bieden van publieke taken mogen uitkomen. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten