Search
Close this search box.

Russen willen tienerbladen verbieden

Het Russische openbaar ministerie heeft woensdag de regering verzocht om een publicatieverbod voor drie populaire tienerbladen. Die zouden aanzetten tot seksuele activiteiten. Een van de omstreden bladen, Molotok, beroept zich erop dat het geen seks promoot, maar voorlichting geeft.

Plaatsvervangend procureur-generaal Sergej Fridinski zegt in een brief aan het ministerie van onderwijs dat de bladen Molotok (hamer), Cool en Cool Girl ‘de belangstelling van minderjarige lezers voor seks exploiteren’ en materiaal publiceren dat hun lezers ertoe brengt ‘vroeg met seksuele gemeenschap te beginnen’. Fridinski vraagt om toestemming een proces aan te spannen om de bladen te verbieden.

Jekaterina Mil, de adjunct-hoofdredacteur van de uitgeverij achter Molotok, zegt dat het blad geen wetten schendt en louter aan seksuele voorlichting doet. “Het is geen propaganda, maar voorlichting. Wij verklaren waarom vroege seks slecht is, wat aids is en hoe geslachtsziekten worden overgedragen.” [Novum/AP/Radio.NL]

Gerelateerde berichten