Search
Close this search box.

Tour de France live op radio en tv

De Tour de France is deze zomer ook weer te zien via radio en tv. Van 1 juli tot en met 23 juli volgt ‘NOS Langs de Lijn’ op Radio 1 de 93e editie van de Tour op de voet. In het middagprogramma ‘NOS Radio Tour de France’ (14.00-18.00 uur) staat het live verslag van de Tour centraal. ’s Avonds (22.00-23.00 uur) is de Tour te beluisteren in de ‘NOS Avondetappe’.

Naast een terugblik op de etappe van de dag brengt het programma achtergronden, interviews en is er veel aandacht voor de Nederlandse renners. Ook het NOS Radio 1 Journaal, NOS internet en de Wereldomroep staan stil bij de Tour. NOS internet zorgt voor live streaming van het rechtstreekse verslag van de radio.

Wereldomroep
Luisteraars in Europa kunnen ‘NOS Radio Tour de France’ van 14.00 uur tot 17.00 uur rechtstreeks volgen via Radio Nederland Wereldomroep. Ook als de etappe na 17.00 uur eindigt, is de finish bij de Wereldomroep te beluisteren. Wereldwijd via satelliet en in Europa ook via de kortegolf. De frequenties en meer informatie staan op de website van de Wereldomroep.

NOS Studio Sport
De Tour de France is ook te zien bij ‘NOS Studio Sport’ met dagelijks een live verslag, een Tourjournaal in de vroege avond en in de late avond NOS Studio Sportzomer. Alle uitzendingen zijn te zien op Nederland 2. De eerste uitzending van NOS Studio Sportzomer, met Mart Smeets live vanuit Frankrijk, is op maandag 10 juli, na afloop van het WK voetbal. Op BVN, de tv-zender voor Nederlandstaligen in het buitenland, is wereldwijd NOS Studio Sportzomer te zien. 

Eurosport
Eurosport doet ook dit jaar uitgebreid verslag van de Tour de France. Vanaf de proloog op zaterdag 1 juli tot en met de slotetappe op 23 juli op de Champs Elysées volgt Eurosport met 145 uur aan verslaggeving, waarvan meer dan 80 uur live, de renners op de voet. Van iedere etappe zendt Eurosport rechtstreeks de ontknoping uit. Rond 21:45 uur zendt Eurosport nog eens de hoogtepunten van die dag uit, aangevuld met interviews, voor- en nabeschouwingen, analyses en backstage reportages. De Tour de France gaat dit jaar over 3653 kilometer, verdeeld over een proloog en 20 etappes. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten