Search
Close this search box.

Dvd-speler verslaat videorecorder

Het aantal Nederlandse huishoudens dat een dvd-speler heeft, overtreft voor het eerst het aantal gezinnen met een videorecorder. Dat blijkt maandag uit cijfers van de Stichting Kijkonderzoek (SKO). In de eerste helft van dit jaar bezat 67 procent van de huishoudens een dvd-speler. In de tweede helft van vorig jaar was dat ongeveer 65 procent.

Het bezit van videorecorders is teruggelopen van 70 procent in de tweede helft van vorig jaar tot 62 procent in de eerste zes maanden van dit jaar. Bij een op de tien huishoudens is een dvd-recorder te vinden.

Verder meldt de SKO dat steeds minder mensen naar analoge televisie kijken. Het aantal huishoudens dat digitale televisie heeft, is in de eerste helft van dit jaar toegenomen tot 24 procent.

In de tweede helft van vorig jaar had 17 procent digitale ontvangst. Ook de breedbeeldtelevisie is populair. Ruim 35 procent van de huishoudens heeft een dergelijke televisie. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten