Search
Close this search box.

Eerste Friese soap wereldwijd via BVN

BVN, de publieke tv-zender voor Nederlandstaligen in het buitenland, zendt vanaf 10 juli de allereerste Friese soap ‘Baas Boppe Baas’ van Omrop Fryslân wereldwijd uit. Het is de eerste keer dat op BVN een Friestalig programma te zien is. De ondertitelde afleveringen worden elke werkdag van 10 juli tot en met 11 augustus om 18.00 uur (Nederlandse tijd) uitgezonden.

Pim Gaanderse, algemeen directeur van Omrop Fryslân, is blij dat zij op deze manier een hedendaagse soap in hun moedertaal kunnen bekijken. “Omrop Fryslân krijgt de kans om voor het eerst vele Friezen ‘om utens’ in het buitenland te bereiken. Wij zijn erg benieuwd naar hun reacties.”

“Regiosoaps zijn net zo succesvol in de eigen regio als daarbuiten. Wij verwachten ook wereldwijd een trouw kijkpubliek voor Baas Boppe Baas. Juist zo’n serie roept bij ons publiek herkenning en nostalgie op. Het voedt hun band met Nederland”, aldus Rocus de Joode van BVN. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten