Search
Close this search box.

Headlines uit de krant: donderdag 13 juli

De rechter moet de overheid en Opta onmiddellijk verbieden nog meer regels uit te vaardigen die KPN kunnen benadelen ten opzichte van de tv-kabel. Die eis heeft KPN vanmorgen neergelegd in het kort geding tegen de Staat (EZ en NMa) en de Opta.

KPN eiste dat de Staat en de Opta geen nieuwe besluiten meer nemen of regelgeving uitvaardigen “…waardoor KPN op een ongerechtvaardigde en discriminatoire wijze op (verdere) achterstand wordt geplaatst ten opzichte van kabelmaatschappijen, althans om met onmiddellijke ingang met alle mogelijke middelen te bewerkstelligen dat bij het nemen van besluiten, c.q. het uitvaardigen van regelgeving, c.q. het te voeren beleid de noodzaak van (het creëren van) een level playing field voor KPN en de Kabelmaatschappijen tot uitgangspunt wordt genomen.” Lees verder

Arie
Onder de 190 mensen die hun woning aan het Bos en Lommerplein in Amsterdam moeten verlaten, is ook presentator Arie Boomsma. Vanwege een constructiefout in een ondergelegen parkeergarage van het plein worden in totaal negentig woningen en een aantal omliggende winkels en bedrijven voor middernacht uit voorzorg ontruimd. Er zitten barsten in het beton en dat zou gevaar opleveren voor de bewoners. Lees verder

538
Gordon kan weer een aflevering van Joling & Gordon over de Vloer opnemen. De zanger/presentator staat vanaf 24 juli vroeg op om de ochtendshow op Radio 538 van Edwin Evers over te nemen. In het verleden nam Gordon tijdens vakantieperiodes vaker het stokje van Edwin over. Hierdoor kreeg Gordon later een eigen carrière op de radio. Lees verder

AVRO
De AVRO brengt naar aanleiding van het 200-jarig bestaan van het begrip Rijksbouwmeester vanaf zaterdagmiddag 22 juli een negendelige serie over dit fenomeen op Nederland 1. Lees verder

Paparazzi
Paparazzifotograaf Joop van Tellingen heeft zich de woede van Eigen Huis & Tuin-klusser Thomas Verhoef op de hals gehaald door onverwachts op te dagen tijdens zijn huwelijk. Er dreigt een juridisch conflict nu de fotograaf, volgens Thomas, tégen alle afspraken in de trouwfoto’s heeft verkocht! Het stralende humeur van bruidegom Thomas sloeg tijdens de grote dag, die vorige week woensdag was, om als een blad aan de boom. Zodra hij Van Tellingen, die werkt voor een roddelblad, in het vizier kreeg, ontstak hij in grote woede. Lees verder

Ellemieke
Presentatrice Ellemieke Vermolen staat, evenals Klaas Wilting en Hein Vergeer, op de schaats in ‘Sterren dansen op het het ijs’. Afgelopen zondag is de blonde schone begonnen met de training en het valt niet mee. “Tot nu toe doe ik het dramatisch slecht.” Lees verder

Robinson
De realityreeks ,,Expeditie Robinson” verhuist dit najaar van KANAALTWEE naar VTM. Het wordt een strijd tussen Vlaamse mannen en Nederlandse vrouwen. Dat laat de Vlaamse Media Maatschappij (VMMa) weten. De verschuiving van ,,Expeditie Robinson” van KANAALTWEE naar VTM moet, volgens het persbericht, van VTM ,,een bredere en meer selectieve zender” maken. De bedoeling is om nieuwe kijkers aan te trekken. Lees verder

Talpa
De nieuwe reeks van het Talpa-programma Expeditie Robinson wordt een strijd tussen Vlaamse mannen en Nederlandse vrouwen. Ze worden aan het begin van het overlevingsspel op aparte eilanden ondergebracht, meldde een Talpa-woordvoerder woensdag. Lees verder

TROS
De mislukte samenwerkingsovereenkomst van de TROS met tv-productiebedrijf D&D gaat de omroep rond 11 miljoen euro kosten. Dat meldt weekblad Nieuwe Revu deze week. De TROS-leiding en ondernemingsraad willen niet reageren op het verhaal, zeiden zij woensdag. Lees verder

Kijkcijfers
Marktonderzoekbureau Nielsen wil starten met het registreren van kijkcijfers tijdens de reclameblokken. Als het daar in slaagt, dan kan dit ingrijpende gevolgen hebben voor de reclamewereld. Tot dusver worden alleen de kijkcijfers van tv-programmas bijgehouden. Op basis daarvan worden de advertentietarieven berekend. De dochteronderneming van het Nederlandse uitgeversconcern VNU wil daar nu verandering in brengen, schrijft The Wall Street Journal. Lees verder

KPN
KPN heeft nog steeds een belangrijke dominante positie. De staat en toezichthouder Opta mogen niet worden gedwongen om KPN met rust te laten. Dit betoogde advocaat Marjolein Geus van Bird & Bird gisteren in kort geding dat KPN had aangespannen tegen de Staat. Ze trad op namens BT Nederland, Orange (France Telecom) BBned (Telecom Italia), Priority (UPC) Versatel/Tele2, MCI (Verizon) en Colt Telecom; veelal dochters van grote telecombedrijven. Lees verder

Times
De Britse zakenkrant Financial Times schrapt vijftig banen omdat de redactionele activiteiten worden gereorganiseerd. De aanleiding voor het banenverlies is de opkomst van elektronische krantenedities en de vraag van klanten naar digitale mediadiensten. Lees verder

Casema
Casema gaat binnenkort buiten zijn verzorgingsgebied commerciële, mobiele breedbandiensten aanbieden via de onlangs verkregen Wimax-licentie. Het kabelbedrijf bereidt zich voor om volgend jaar ook mobiele telefonie aan te bieden en op prijs de concurrentie aan te gaan met Umts-aanbieders. Directeur Mirko Mensink heeft er goede hoop op de Wimax-licentie ook na de hernieuwingsdatum eind 2008 te mogen gebruiken. Lees verder

Kabelbedrijf
De vier overgebleven potentiële kopers voor kabelbedrijf Casema hebben allen een bod uitgebracht op het kabelbedrijf dat in april in de etalage werd gezet. Dat schrijft het Financieele Dagblad woensdag. De kandidaten zijn Cinven en Warburg Pincus, BC Partners, Macquarie en Liberty Global. Laatstgenoemde is tevens het moederbedrijf van kabelaar UPC. Al deze partijen zijn volgens de krant ook in de race voor de overname van Kabelcom, de kabeltak van energiebedrijf Essent. Lees verder