Search
Close this search box.

SBS 6 zonder Van Dijk geen banale campingzender

Dat SBS 6 zonder Wendy van Dijk tot een banale campingzender verwordt, vindt programmadirecteur Eric van Stade van SBS grote onzin. “Die bewoording banale campingzender hoor ik al jaren. Dat is zo achterhaald. Die wordt gebruikt door lieden die nooit kijken en geen verstand van televisie maken hebben”, zegt hij maandag in De Telegraaf. “Bovendien vind ik het een belediging voor de meer dan één miljoen mensen die dagelijks op ons afstemmen.”

Vorige week werd bekend dat Van Dijk SBS verlaat. Ze werkte er tien jaar en presenteerde programma’s als Ushi & Van Dijk en Hart in Actie. Van Dijk werd vier keer uitgeroepen tot beste tv-vrouw van het jaar. Mogelijk stapt de blondine over naar RTL. In de Volkskrant zegt programmadirecteur van RTL, Fons van Westerloo, dat er weliswaar nog geen handtekening onder het contract staat, maar dat het er goed uit ziet. “En het gaat ook wel door.”

Als Wendy de overstap naar RTL maakt, zal ze meedoen aan Dancing on Ice en een groot najaarsprogramma presenteren. Waarschijnlijk is dat X Factor, de opvolger van Idols. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten