Search
Close this search box.

Zendmast Alkmaar ‘gekortwiekt’

Wie tussen alle werkzaamheden op de Ring van Alkmaar ook nog oog heeft voor wat er naast de weg gebeurt, zal ongetwijfeld nog een ander bouwproject gezien hebben: de KPN toren in Alkmaar. Momenteel laat KPN werkzaamheden aan de zendmast uitvoeren, waardoor de mast letterlijk in de steigers staat. Het bovenste stalen gedeelte van de zendmast is afgelopen weekend verwijderd.

Ondanks dat de bestaande zendmast tijdelijk ‘gekortwiekt’ is, blijven diverse radiostations als gewoon vanuit Alkmaar uitzenden.

Enkele weken geleden heeft KPN een tijdelijke stalen mast laten plaatsten, pal naast de bestaande mast. Vanaf deze mast zenden momenteel 100%NL (89.5 FM), Wild FM (96.3 FM), City FM Classic Rock (98.3 FM) en Radio 538 (102.3 FM) hun programma uit.

Zodra de werkzaamheden aan de KPN toren zijn afgerond zullen de stations weer vanaf de ‘oude’ toren gaan uitzenden. [RS/Radio.NL]