Search
Close this search box.

Ray Cokes: MTV is onverdraaglijk geworden

De bekende deejay Ray Cokes die in de jaren negentig op MTV-Europe bijzonder populair was met zijn show Most Wanted, vind het MTV van tegenwoordig in alle opzichten waardeloos. Met dit statement kwam hij naar aanleiding van het 25-jarig bestaan van de zender.

In de tijd dat hij er deejay was, en er nog geen regionale versies van MTV waren, was de zender revolutionair.  Vooral voor Oost-Europa is de zender die in letterlijke zin grenzeloos was, van groot belang geweest. Volgens Cokes is het tegenwoordige MTV echter van geen enkele maatschappelijke of culturele waarde meer en nog slechts een commercieel netwerk. De zender heeft volgens Cokes geheel aan waarde verloren ten opzichte van vroeger en bestaat niet meer uit goede muziek maar alleen onzinnige Dating-Shows en een “Pimp-My-Ride Format”.

Franse Televisie
Ray Cokes is tegenwoordig nog altijd actief  in de muziekwereld en wel op de France 4, een digitaal kanaal van de publieke zender France Televisions. Op deze zender die grotendeels is gewijd aan cultuur en (pop)muziek presenteert hij maandelijks een show op locatie onder de noemer “En Direct de”. Hij spreekt daarbij, ondanks een volledig Brits accent, perfect Frans omdat hij al langer voor de Franse Televisie actief was, onder meer op cultuurzender Arte.

Helaas is de énige manier om France-4 te bekijken in Nederland digitale (maar wel ongecodeerde) ontvangst via de satelliet Atlantic Bird 3 (5 graden West), welke de Franse publieke omroepen doorgeeft. [JHV/Radio.NL]

Gerelateerde berichten