Search
Close this search box.

‘Ruud de Wild pakt GeenStijl aan’

Radio 538-deejay Ruud de Wild is woedend op het weblog GeenStijl. Het interview met de deejay dat de website zondag publiceerde, heeft volgens hem nooit plaatsgevonden. In de inleiding van het artikel wordt de 37-jarige deejay en kunstenaar een ‘notoire vreemdganger’ en ‘Mickey Hoogendijk-stuktrekker’ genoemd. In 2004 werd De Wild verlaten door vriendin Aafke nadat ze hem had betrapt met actrice Mickey Hoogendijk.

De Wild heeft het bekende advocatenkantoor Moszkowicz in Amsterdam in de arm genomen met de eis de tekst van de site te halen, blijkt uit een fax die op het weblog is geplaatst. Anders volgen juridische stappen. Het advocatenkantoor wil de fax woensdag niet toelichten, noch de authenticiteit ervan bevestigen. Ruud de wild zegt hierover: “Ze hebben een hekel aan me, ze wilde iets naars me me doen”.

De deejay, dagelijks van 16.00 tot 19.00 uur te horen op 538, is niet de eerste die actie onderneemt tegen GeenStijl. Zo deed het Meldpunt Discriminatie Internet aangifte nadat de site vorig jaar een grappig bedoeld filmpje over de Holocaust had geplaatst. [Radio.NL/Novum]