Search
Close this search box.

Wendy van Dijk is mental coach in X Factor

Wendy van Dijk speelt de rol van mental coach in het RTL 4-programma X Factor. Dat vertelde de presentatrice maandag tijdens de aftrap van het televisieprogramma. “Ik ben een begeleidende factor. Ik vraag heel vaak voordat de kandidaten auditie gaan doen of ik het liedje even mag horen. Dan vind ik het leuk om hier en daar wat tips te geven”, zegt Van Dijk.

Net als in het programma Idols, waar X Factor vaak mee wordt vergeleken, is in de eerste aflevering te zien hoe de kandidaten zich door de eerste auditieronde heen slaan. Het voornaamste verschil met Idols is dat er drie categorieën kandidaten meedoen aan de show. De eerste groep bestaat uit solisten van 15 tot 25 jaar, de tweede uit solisten van 26 jaar en ouder en de laatste uit zanggroepen. “Ik denk dat hierdoor het programma gevarieerder en daardoor wat boeiender en emotioneler wordt.”

De 35-jarige Van Dijk pakt het anders aan dan Idols-voorganger Martijn Krabbé. “Je doet het toch op je eigen manier.” Volgens de voormalige danseres kon Krabbé wel eens cynisch uit de hoek komen. “Ik voel me heel erg betrokken bij de kandidaten, dus ik vind niet dat ik als voice-over cynisch mag doen. Dat past niet bij mij.”

X Factor is vanaf volgende week elke zaterdag- en zondagavond te zien op RTL 4. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten