Search
Close this search box.

538 deejay Ruud de Wild geeft schildersworkshop

Ter gelegenheid van het 400ste geboortejaar van Rembrandt is het jaar 2006 uitgeroepen tot ‘Rembrandtjaar 400’. Daarom heeft de Wereldomroep een ‘Rembrandt-wedstrijd voor kids’ voor kinderen van 9 tot en met 13 jaar georganiseerd en deze week zijn de genomineerden bekend gemaakt voor wedstrijd ‘Geïnspireerd door Rembrandt’

Van 2 november tot 1 december kan iedereen een stem uitbrengen op de twaalf genomineerden via de website Rembrandtkids.rnw.nl. De vier winnaars worden beloond met een schilderworkshop van Radio 538 deejay en kunstschilder Ruud de Wild.

Sinds afgelopen zomer zijn Radio Nederland Wereldomroep en Z@pp op zoek naar talenten die net zo creatief zijn als Rembrandt van Rijn. Ruim 150 deelnemers hebben via de website rembrandtkids.rnw.nl een schilderij, tekening of foto ingestuurd. De prijsuitreiking is op 14 december in de Stopera in Amsterdam waarna de mooiste kunstwerken worden tentoongesteld op de zogeheten Blauwe Wand in het stadhuis.

Volwassen
De Wereldomroep organiseert ook een internationale editie van deze wedstrijd voor volwassenen. Ook hiervoor zijn de genomineerden bekend. Meer informatie is te lezen op rembrandt.rnw.nl. [Radiowereld.NL]