Search
Close this search box.

De Avond van de Bom

Vijfentwintig jaar na de Vredesdemonstratie in Amsterdam brengt de NPS op 23 november op Nederland 2 vanaf 20.30 uur ‘De Avond van de Bom’. Op 21 november 1981 verzamelden ruim 400.000 mensen zich op het Museumplein in Amsterdam voor een vredesdemonstratie. Eind oktober 1983 werd dit overtroffen met 550.000 mensen in de Hofstad.

Presentator Hans Goedkoop gaat terug naar die tijd. Hebben de demonstraties uiteindelijk geholpen? En waar is ons demonstratieve elan gebleven? Is dat tegelijkertijd gevallen met de Berlijnse Muur? In een anderhalf uur durende uitzending zijn gesprekken te zien met voor- en tegenstanders van het regeringsbeleid van destijds, afgewisseld met archiefbeelden en reportages.

Goedkoop gaat in gesprek met Ruud Lubbers, Wibo van de Linde, Mient Jan Faber en vele anderen. Zij kijken terug op de periode waarin Nederland in de ban was van de discussie over kernwapens. Ook vertellen ze over hun eigen rol daarin. De Avond van de Bom wordt geproduceerd door de redactie van Andere Tijden. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten