Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Headlines uit de krant: dinsdag 28 november

Veel Turken kijken met een satellietschotel naar zenders uit hun land van herkomst. Vijfendertig van de honderd zenders komen in de nieuwe gids Tüm TV. Nederlandse Turken kijken het liefst naar Turkse televisie. „En dat zal zo blijven”, zegt Hakan Korkmaz, een van de initiatiefnemers van de Turkstalige televisiegids Tüm TV, „of er in Nederland nu wel of geen televisiegids voor Turkse zenders op de markt komt.”

Turken kijken in vergelijking met andere minderheidsgroepen in Nederland het meest naar de zogeheten eigentalige zenders. Negentig procent van hen zapt regelmatig naar Turkse televisie, zo bleek uit een onderzoek van Mira Media, een organisatie voor multiculturele media. Van de Marokkaanse kijkers in Nederland zapt 70 procent regelmatig naar Marokkaanse zenders. Lees verder

Mol
Leerlingen van het Zernike College in Haren gaan woensdag in de slag met mediatycoon John de Mol. Vanuit het klaslokaal is er een live breedbandverbinding met John de Mol. Via een speciaal televisiescherm waarbij je elkaar tegelijk kunt zien en horen beantwoordt John de Mol allerlei vragen over onder andere televisie maken. Tussen 14.00 en 15.00 uur hebben de scholieren de kans om De Mol het hemd van het lijf te vragen. Het gesprek is er een in de reeks ‘Expert op Afstand’ is een initiatief van Kennisnet Ict op School en SURFnet. Lees verder

Bron
Journalist Simon Vuyk van Nieuwe Revu moet de politiebron vrijgeven die hem gemeld heeft dat de vermoorde Rob Mahabier een afspraak in Den Haag had toen hij daar werd vermoord. Mahabier is een van de slachtoffers in de zogeheten ‘metselmoorden’. Het lichaam van Mahabier en dat van zijn compagnon Jeroen Dekkers zijn ingemetseld gevonden in een pand in de Wolmaranstraat in Den Haag. Lees verder

ID&T
Vorige week zou Release-hoofdredacteur Gert van Veen met 3VOOR12 in Dubbel Check praten over de zwanenzang van het dance blad. 3VOOR12 belde direct een rondje met DJ Broadcast Magazine-hoofdredacteur Alfred Bos, technodj Bart Skils en andere ingewijden; het zou niet voor het eerst zijn dat een dancemagazine sneuvelt, maar dat het nieuwe kindje van de Uitgeverij van ID&T al zo snel zou sterven, was toch opmerkelijk. In de loop van de dag besloot Van Veen toch af te zien van een reactie aan 3VOOR12, omdat hij vond dat zijn lezers eerst op de hoogte gebracht moesten worden. Lees verder

Tubantia
De Twentsche Courant Tubantia is gestart met een online versie van de krant. Vanaf maandag is het mogelijk om de krant online te bekijken. De Tubantia laat weten dat de inhoud van de e-paper volledig gelijk is aan die van de papieren krant. Eerder al introduceerde het dagblad de site www.tctubantia.nl, het nieuws op deze site bevat slechts een kleine selectie van het dagelijkse nieuws dat verschijnt in de papieren krant. Lees verder

Krantenuitgevers
De Brusselse rechtbank van Eerste Aanleg zal pas volgend jaar een uitspraak doen over de zaak van Google tegen de Belgische krantenuitgevers. De beslissing zal na de Kerstvakantie zijn, vertelde de rechter de advocaten van beide partijen na een drie uur durende hoorzitting, zo meldt de Belgische nieuwssite 7Sur7.be. Inzet van de zaak is of Google News het nieuws van Waalse nieuwssites mag indexeren. In september 2006 bepaalde de rechtbank dat Google op straffe van een dwangsom van 1 miljoen euro per dag moest stoppen met het doorgeven van het nieuws uit de Belgische kranten. Lees verder

Webcamtelevisie
Vorige week startte De Telegraaf met een nieuwe vorm van webtelevisie: live participatie WebTV. Lezers konden via de site van de Telegraaf live kijken naar een sessie van het Amerikaanse medium Char. In totaal 8500 mensen keken naar de live uitzending. Geselecteerde bezoekers konden via een webcam meedoen aan de uitzending. Lees verder

Columniste
Schrijfster en voormalig columniste Cri Stellweg is op 84-jarige leeftijd overleden in haar woonplaats Den Bosch. Zij schreef 25 jaar lang een tweewekelijkse column in de Volkskrant onder het pseudoniem Saartje Burgerhart. Haar familie meldde zondag haar dood. Lees verder

Crime
De Amerikaanse politieserie Crime Scene Investigation begint met een tweedelige aflevering aan haar zevende tv-seizoen. In nog geen zes jaar werd dit podium voor individualisten een wereldhit. ‘Ik geloof niet in mensen’, heeft Gil Grissom met zo’n vorsende blik in z’n ogen eens in een aflevering van Crime Scène Investigation gemompeld. ‘Mensen liegen, bewijs niet’, voegde hij eraan toe. Die kanttekening bij zijn werk als forensisch rechercheur in Las Vegas slaat niet alleen op de inhoud van zijn job, zij typeert ook de kern van CSI . Het is een televisiereeks waarin veel van de menselijke sociale omgeving naar het tweede plan is verwezen. Lees verder

Gerelateerde berichten