Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Headlines uit de krant: donderdag 16 november

De Avro organiseert met kerst een Toon Hermans Gala, als eerbetoon aan de artiest die in 2000 overleed. Bekende Nederlandse zangers en zangeressen, zoals Huub van der Lubbe, Trijntje Oosterhuis en Wende Snijders, zullen op tweede kerstdag dierbare liedjes van Hermans ten gehore brengen. De cast van het theaterprogramma ‘Liedjes van Toon’ zingt speciaal voor deze avond geschreven arrangementen, uitgevoerd door het Metropole Orkest.

Het publiek krijgt onder meer ‘De appels op de tafelsprei’, ‘Sien laat es zien’ en ‘Méditerranée’ te horen, evenals het nummer dat de cabaretier/zanger vlak voor zijn overlijden schreef: ‘Als de liefde niet bestond’. Lees verder

IJs
SBS6 gaat komend voorjaar een tweede reeks uitzenden van het ijsdansprogramma Sterren Dansen op het IJs. Een woordvoerder van de commerciële zender zei dinsdag dat het programma waarschijnlijk medio maart te zien is. Lees verder

WPG
De Weekbladpers Groep (WPG) is van plan het cultureel-literaire tijdschrift Hollands Diep, dat bijna dertig jaar geleden werd opgeheven, nieuw leven in te blazen. Initiator en beoogd hoofdredacteur van de heruitgave is Robbert Ammerlaan, nu directeur van uitgeverij De Bezige Bij (onderdeel van de WPG). „Wij zijn serieus bezig met een uitgeefplan”, bevestigt WPG-directeur P. de Jong. „Dat heeft een hoog ambitieniveau en vereist een stevige investering.” De WPG-directeur verwacht nog dit jaar een definitieve beslissing te nemen over de heruitgave. Lees verder

PCM
De voorgenomen joint venture tussen PCM Uitgevers (uitgever van onder meer de Volkskrant en NRC Handelsblad) en Marcel Boekhoorn voor de uitgave van een gratis kwaliteitskrant in Nederland, is van de baan. Lees verder

Al Jazeera
De Engelstalige versie van Al Jazeera zendt donderdag de Nederlandse documentaire ‘Noord Korea: een dag uit het leven’ uit. Dat heeft regisseur Pieter Fleury woensdag bekendgemaakt. Het is de eerste Nederlandse film die Al Jazeera uitzendt. Lees verder

Zune
De introductie van de nieuwe Microsoft-muziekspeler Zune heeft op de eerste dag nog niet geleid tot rijen voor de winkels. Het apparaat kwam dinsdag in de VS voor het eerst op de markt. Lees verder

Sévèke
Honderden linkse activisten vragen vandaag inzage in hun dossier bij politie of veiligheidsdienst. Een gebaar om Louis Sévèke te eren, die een jaar geleden werd vermoord. De Van Welderenstraat in het centrum van Nijmegen proeft al van de kerstsfeer, terwijl Sinterklaas nog moet komen. Dit jaar wapperen op de hoek met de Eilbrachtstraat twee spandoeken: ’Wie vermoordde Louis?’en ’Wie weet meer?’. Vrienden van Sévèke wandelen hier vanavond even over negen uur naartoe. Zijn laatste 150 meter: van kraakpand De Grote Broek tot aan de plek waar hij werd vermoord. Lees verder

Gerelateerde berichten