Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Headlines uit de krant: maandag 6 november

Het mediabedrijf RTL Groep voert overleg over de aankoop van 50 procent belang in de Vlaamse commerciële zender VTM, meldde de Belgische krant Le Soir zaterdag. RTL zou talloze synergieën zien tussen VTM en andere zenders in haar bezit. Zo maakten VTM en het Nederlandse RTL al samen het programma Dancing on Ice. VTM scoort in eigen land minder kijkers dan de publieke omroep VRT. RTL zou het 50 procentsbelang willen overnemen van het Belgische mediabedrijf Roularta, in Nederland uitgever van tijdschrift Plus.

De andere helft van VTM is in handen van De Persgroep van uitgever Christian Van Thillo, eigenaar van Het Parool. Die zou niet willen verkopen. Lees verder

Wild
Niks hoax, d.j. en Moszkowicz binden de strijd aan met badinerende columns van Luuk Koelman. GeenStijl meldt opnieuw een sommatie van advocaat Bram Moszkowicz te hebben ontvangen dat een column van Luuk Koelman verwijderd moet worden. Het gaat om een gefingeerde rondleiding van De Wild over diens tentoonstelling van schilderijen in Amstelveen. Uiterlijk 6 november 2006 moet GeenStijl de column verwijderen. Zo niet dan komt er een rechtszaak, ‘eventueel in de vorm van een kort geding’. Lees verder

VeronicA
Omroeporganisatie Radio Veronica heeft het Oosterhoutse internet-radiostation http://www.radio-veronic.nl opgedragen zijn naam te veranderen. De Oosterhouters voelen daar weinig voor. Daarom treffen de twee partijen elkaar op 7 december voor de rechter. Radio Veronica laat bij monde van woordvoerder Ralph Heijnneman weten dat zijn organisatie van mening is dat Radio Veronica en http://www.radio-veronic.nl te veel op elkaar lijken. Voor de Oosterhoutse zendamateurs begon het verhaal net na de bouwvak. Luciën Vermeulen, die in zijn woning onderdak biedt aan de studio van http://www.radio-veronic.nl, zegt: „We kregen een brief van Radio Veronica. Ze droegen ons op de naam http://www.radio-veronic.nl op te zeggen omdat we misbruik zouden maken van de rechten op de naam Radio Veronica. Ze schreven dat ze onze naam aan wilden gaan vechten.“ Lees verder

VeronicB
Radio Veronic uit Oosterhout presenteert zaterdag 18 november een Hollandse artiestenparade in Raamsdonksveer. Er doen 28 zangers en zangeressen mee aan de muzikale avond in De Koninck van Raems aan de Grote Kerkstraat. De eerste klanken klinken om 19.00 uur. Radio Veronic is het Nederlandstalige internet-radiostation uit Oosterhout. Voor veel artiesten zijn stations als Veronic het beste podium om zich aan het publiek te presenteren. Lees verder

Journalisten
De journalistenorganisatie Verslaggevers Zonder Grenzen heeft vrijdag om een internationaal onderzoek naar de moord op de Russische journaliste Anna Politkovskaja gevraagd. Zesduizend mensen, onder wie de bekende Spaanse onderzoeksrechter Baltasar Gerzon en hoofdaanklager Carla del Ponte van het Joegoslaviëtribunaal, hebben volgens de organisatie een petitie ondertekend waarin op een dergelijk onderzoek wordt aangedrongen. Lees verder

Muziek
Muziekwinkels op internet die door de muziekindustrie worden aangemerkt als legale sites om muziek te downloaden, overtreden in sommige gevallen de wet. Dat stelde de Consumentenbond zaterdag. De bond onderzocht sites waarvan de industrie meldt dat ze auteursrechten afdragen. Aan andere eisen voldoen sommige winkels niet, aldus de bond, die als voorbeeld Music Store, Toost Music en Compuserve geeft. Lees verder

Berlusconi
Het Italiaanse mediaconcern Mediaset van voormalig premier Silvio Berlusconi onderzoekt of het het grootste tv-concern van Duitsland, ProSiebenSat 1, kan overnemen. Dat schrijft de Italiaanse krant ”Il Messaggero” en wordt bevestigd bij de groep. ,,Mediaset gaat dinsdag in zijn raad van bestuur beslissen of het een bindend bod uitbrengt”, aldus woordvoerder Paolo Calvani. Meer wilde hij niet kwijt maar volgens Il Messaggero is Mediaset geïnteresseerd in een belang van 50,5 procent. Lees verder

Jort
Jort Kelder, de hoofdredacteur van het zakentijdschrift Quote, gaat een nieuw wekelijks debatprogramma van de KRO presenteren. Het programma heet KRO Parla en Kelder is de enige man in een studio temidden van enkele tientallen vrouwen. Ze discussiëren over actuele onderwerpen. Lees verder

Maartje
Maartje van Weegen (56) stopt komend voorjaar met televisiemaken. Ze gaat vanaf 4 december voor de AVRO op Radio 4 drie ochtenden per week een programma met klassieke muziek presenteren. De NOS denkt erover na wie haar portefeuille Koninklijk Huis gaat overnemen. Lees verder

Max
Als opvolgster van Catherine Keyl gaat Martine van Os haar eigen stempel drukken op het programma Max & Catherine, dat vanaf 27 november tot de kerststop Max & Martine heet. “Ik ga Catherine niet nadoen”, zegt de 49-jarige presentatrice. “We zijn verschillende mensen. Ik kom meer uit de culturele hoek en zoek andere gasten uit. Mogelijk boor ik ook een ander kijkerssegment aan.” Van Os ontvangt in het praatprogramma gasten als schrijfster Saskia Noort, voormalig minister Hedy d’Ancona en musicalster Bastiaan Ragas. Ze heeft deze gasten zelf uitgekozen. “Ik kan heel erg mijn eigen voorkeur aangeven.” Lees verder

EO
De EO zendt vanaf zondag een dramaserie uit over tien jaren uit het leven van de jonge prinses Juliana, van haar studententijd tot en met haar huwelijksreis . Producent Voorthuysen: „Het is een niet-controversiële serie geworden.” De netmanager van Nederland 1 en de Evangelische Omroep wilden een nieuw programma: „iets over het koningshuis voor een groot publiek”. Het resultaat is de vierdelige dramaserie Juliana, die zondagavond begint. Lees verder