Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Nationaal FM uit de lucht wegens grote schulden [Update]

De FM zenders van het regionale commerciële radiostation Nationaal FM zijn vandaag uit de lucht gehaald wegens het niet betalen van rekeningen. Het station verkeert al een tijdje in grote financiële problemen. Een deurwaarder heeft vandaag de drie ether zenders, 97.9 FM Sneek, 104.7 FM Leeuwarden en 97.7 FM Terschelling, in beslag genomen en ook meegenomen. Nationaal FM had geen kabelfrequenties waardoor het station nu nergens meer te ontvangen is.

Volgens Hans Kokkeel, Directeur van Telecom Vision International BV (TVI), wat de zenders verhuurde aan Nationaal FM, is de deurwaarder ingeschakeld om meerdere redenen. Nationaal FM heeft nog steeds geen verzekeringspapieren overlegd aan TVI. Ook heeft het station achterstand met betalingen aan TVI. Daarom heeft TVI besloten het contract met Nationaal FM op te zeggen.

Diverse bronnen bevestigen dat Nationaal FM nog veel schulden heeft bij diverse bedrijven. Deze zouden inmiddels zijn opgelopen tot 50.000 euro.

Negatief
Het station stond het laatste jaar al vaker negatief in het nieuws. Diverse medewerkers zijn al opgestapt, in september werd een FM zender (97.9 FM) gestolen door onbekende personen en wegens niet betaalde rekeningen werd de stroom van andere FM zender uitgezet.

Daarnaast werd in augustus ook de auto van Michael de Jong, directeur van het radiostation, vernield door vandalen. Michael de Jong kon nog geen reactie geven.

Update
Op de stream van Nationaal FM was vrijdagmiddag meteen een piraat te horen. Deze piraat (Studio Thunder) zond uit op 104.7FM, één van de FM frequenties die vrijdag door de deurwaarder is uitgezet. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten