Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Slecht bereik Wild FM in ether door 3FM

De commerciële regionale hitzender Wild FM heeft onlangs bezwaar aangetekend bij het Agentschap Telecom in Groningen in verband met de uitgegeven steunzender in Hoorn op 96.5 FM van de publieke zender Radio 3 FM. Volgens Wild FM klagen veel luisteraars van Wild FM in het verzorgingsgebied Alkmaar sinds de steunzender van Radio 3 FM is ingezet.

Creatief-/technisch directeur Dave Leusink: “Wild FM kan nog een beetje begrip opbrengen voor het feit dat Radio 3 FM een steunzender krijgt toegewezen –ook al heeft dit landelijke radiostation al een van de allerbeste frequentie pakketen van Nederland- maar, het is werkelijk ongelofelijk dat deze zender in Hoorn is gepland op zo’n korte afstand (200 kHz) van onze 96,3 MHz in Alkmaar.

Je hoeft geen frequentieplanner te zijn om te weten dat dit tot problemen zal leiden. Gelukkig heeft het Agentschap rekening gehouden met een situatie als deze met het Protocol Frequentie Laagvermogen Steunzenders, dat duidelijk heeft vooropgesteld dat steunzenders – zoals de 96,5 van Radio 3FM – ‘geen negatieve invloeden mag hebben op de verzorging van andere radionetten’.

Omdat de zender nu in strijd is met de regels van het Agentschap Telecom verwacht ik dat de 96,5 in Hoorn zeer spoedig zal worden uitgeschakeld of wordt verplaatst naar een andere frequentie”. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten