Geen ‘muziekgarantie’ meer op Skyradio

Het landelijke commerciële radiostation Skyradio draait sinds januari 2006 met een nieuw format waarin overdag nooit twee keer dezelfde plaat tussen 9 en 5 voorbij komt. Maar in december heeft Skyradio ‘geen’ muziekgarantie meer tussen 09:00 en 17:00 uur. In de maand december is het heel goed mogelijk dat Skyradio dus twee keer of vaker dezelfde (kerst)platen draait.

Skyradio was ook dit jaar één van de eerste radiostations die een kerstplaat draaide. Op 24 november (om 10.35 uur) was Wham met ‘Last Christmas’ al te horen.

In een maandelijkse column van Carlo De boer liet de directeur van Skyradio al weten de slogan; “Nooit twee keer dezelfde plaat tussen 9 en 5” met vakantie te sturen. De slogan op Skyradio is daarom aangepast in “meer muziek, meer variatie”. Daarnaast zendt Skyradio ook geen promo’s meer uit met het woord ‘muziekgarantie’. Via de website van Skyradio kunnen luisteraars sinds deze week ook laten weten of men vaker dezelfde kerstplaat wil horen tussen 9 en 5 horen, helaas is niet te zien hoeveel mensen hierop stemmen.

RTL FM
Overigens is momenteel al non-stop kerstmuziek te horen via de frequenties van RTL FM, dat momenteel uitzendt onder de naam: “RTL FM presents Skyradio the Christmas station.” Volgens RTL en Skyradio gaat het hierbij om een samenwerking tussen beide partijen, waarbij Skyradio facilitaire hulp aanbied aan RTL. Over een eventuele overname willen beide partijen nog steeds niets loslaten. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten