Zoek
Sluit dit zoekvak.

Het Radio.NL maandoverzicht van: april 2006

Radio.NL publiceerde dit jaar elke eerste week van de maand een overzicht van wat er de afgelopen maand allemaal gebeurd is in de mediawereld. In de laatste dagen van december zullen alle overzichten herhaald worden om het jaar nog één keer voorbij te laten komen. Vandaag de maand april

Caz! is on-air
Lange tijd hield SBS de radiowereld in spanning over de toekomst van Yorin FM. Sinds deze maand weten we dat Yorin FM niet meer leeft en vervangen is door Caz!. Op dinsdag 18 april ging het nieuwe radiostation om zes uur ’s ochtends van start met de ochtendshow van Jeroen Kijk in de Vegte. Vanaf 9 uur is het de beurt aan Marisa Heutink en na haar komt Robert Feller. Hij wordt in mei of juni vervangen door Jurjen Gofers van Radio 538. Timur Perlin neemt de middagshow voor zijn rekening, terwijl Marc de Hond overkomt van 3FM voor een avondprogramma. Peter van den Hurk sluit de avond af.

Op vrijdagavond is de ‘Welcome to your weekend mix’ te horen van Martin Pieters. In het weekend zijn jonge talenten als Rinse Blanksma van 3FM, Joey Hereman en Stefan de Groot te horen. De grote namen van Yorin FM, te weten Rob Stenders, Robert Jensen en Henk Westbroek, kruipen niet achter de microfoon van Caz!. De zaterdagavond begint met de ‘iCaz Party’ met Albert-Jan Sluis gevolgd door sets van bekende club-dj’s in ‘Blended’. Het format van Caz! richt zich op Urban Pop, Pop Rock en Pop Dance. De slogan is ‘Choose Life, Choose Music’.

RadioDigitaal van start
Talpa is gestart met digitale radiostations. Premier Jan-Peter Balkenende prees Talpa bij de opening om het pionieren. Er zijn acht zenders online gegaan. Het gaat om 24/7 Dance, Flashback Radio, Nonstop 40, JFK, Power FM, Real Rock Radio, Love Radio en Hits 4 Kids. Volgende maand komt er nog een extra station bij, maar daarvan is de inhoud nog niet bekend.

Kort nieuws
Het Radio 747-programma ‘De Avonden’ heeft de Zilveren Reismicrofoon gewonnen. De prijs wordt uitgereikt door radiocritici. – Barbara Karel gaat naar 3FM. Ze volgt de naar Caz! vertrokken Marc de Hond op bij het NCRV-programma ‘BuZz’. – Ook Domien Verschuuren maakt de overstap naar 3FM. Hij volgt Rinse Blanksma op die ook naar Caz! is gegaan. – KXradio was in de race om Yorin FM over te nemen met behulp van investeerders. Dat heeft oprichter Ties Roodhardt vertelt in een interview aan Radio.NL. – Vincent de Lijser heeft zijn contract bij Radio Veronica verlengd met een jaar. Hij blijft ook te horen op Kink FM.

De luistercijfers
In de luistercijfers van deze maand is vrijwel niets veranderd in vergelijking met de meting ervoor. De opvallende dingen zijn dat Radio 2 zich weet te handhaven als marktleider en nu dus ook zonder de Top 2000 aan de leiding blijft. Q-music stijgt voor de vijfde keer op rij en staat nu op 5,6%. De Top 3: Radio 2 (11,1%) – Radio 538 (10,5%) – Sky Radio (9,4%).

Podcast
Onze maandoverzichten zijn ook als podcast te downloaden. Voeg radio.nl/podcast toe aan uw programma en luister mee. De mp3 met leuke fragmenten is ook hier te downloaden.