Search
Close this search box.

Save Our Sint-actie op 3FM is succes

3FM-deejay Coen Swijnenberg heeft dinsdag (5 december) live in de uitzending van de Coen & Sander Show alle steunbetuigingen van de luisteraars voor een waardige Sinterklaas overhandigd aan de directeur van Nickelodeon, Patrick Alders. Samen met collega Sander Lantinga was Coen de actie Save Our Sint (SOS) begonnen, om de show ‘Bij Sinterklaas’ van de jeugdzender, waarin een boerende en voor een coopertest trainende Sinterklaas was te zien, te stoppen. Dat lukte niet. Alders deed geen toezeggingen, maar zei het hartverwarmend te vinden dat zich zoveel mensen druk maken over de Sint.

Op de vraag of een dergelijke actie volgend jaar nodig zou zijn, antwoordde de directeur van Nickelodeon ontkennend in de uitzending op 3FM: “Volgend jaar zal de show nog leuker worden dan dit jaar. Overigens ontvangen we overwegend positieve reacties. Kinderen vinden het leuk om de voorbereidingen van Sinterklaas in Spanje te zien. Het is bijvoorbeeld niet meer dan logisch dat Sinterklaas een zonnebril draagt, omdat daar vaak de zon schijnt.”

Ook voor het verschil tussen de Nederland 3- en Nickelodeon-Sint had Alders een verklaring: “Sinterklaas is in een hele andere omgeving. En bij het eten van een pepernoot laat hij wel eens een boertje.” De directeur beloofde er voor te zorgen dat alle steunbetuigingen bij de Goedheiligman zullen komen.

Op zijn weblog meldde Coen dat de Save Our Sint-actie zeker niet voor niets is geweest. Buiten de uitzending om wilde Alders wel zeggen dat de serie Bij Sinterklaas uitgebreid zal worden geëvalueerd en dat de Sint inderdaad meer dan eens te ver was gegaan. [RvB/Radio.NL]

Gerelateerde berichten