Search
Close this search box.

BBC One in het nieuw

Het eerste Britse publieke televisienet, BBC One, heeft haar ‘identity’ volledig vernieuwd. Sinds oktober vorig jaar heeft het station langzaam alle bestaande leaderfilmpjes waarin de kleur rood centraal stond, vervangen door het thema ‘rond’.

Het Londonse designbureau RedBee kreeg de opdracht BBC One in het nieuw te steken. Zo ontstond een nieuw logo waarin de O van het woord One het middelpunt van de maatschappij symboliseert.

Vervolgens filmde RedBee diverse scènes die eindigen in een circel, bijvoorbeeld voetballers die sport symboliseren en nijlpaarden die natuur symboliseren. In de circel ontstaat vervolgens de O van One, gevolgd door het logo van het televisiestation. RedBee werd ook verzocht een nieuw lettertype te ontwerpen dat zachter en ronder was dan de Futura-achtige huisstijl die BBC One tot nu toe gebruikte. De BBC heeft ervoor gekozen om de basiskleur, rood, te behouden.
 
RedBee is geen onbekende in Europa. Het bureau was eerder al verantwoordelijk voor de nieuwe huisstijlen van ondermeer Canvas (VRT2) en RTÉ One (Ierland). Alle ‘idents’ zijn inmiddels te zien op BBC One. [MW/Radio.NL]

Gerelateerde berichten