Zoek
Sluit dit zoekvak.

Strafrechtelijk onderzoek tegen erotiekbedrijf Beate Uhse

Het gerecht in het Noordduitse Flensburg is begonnen met een strafrechtelijk onderzoek tegen het bedrijf Beate Uhse A.G. Het bedrijf dat in allerlei erotische producten handelt, zou via internet erotische films als download aanbieden, zonder dat er een leeftijdscontrole bij zit.

Volgens de wet moet echter bij verspreiden van pornografisch materiaal technische of andere maatregelen voorhanden zijn om dit voor personen onder de 18 ontoegankelijk te maken.

Beathe Uhse A.G. is de wereldwijde marktleider in “erotische accessoires”. De hoofdzetel in Duitsland bevindt zich in Flensburg. Het bedrijf bestaat al sinds 1951 en in 1962 kwam de eerste seksshop ter wereld in Flensburg. Tegenwoordig heeft Beathe Uhse ook een Tv-zender via het Duitse Premiere.

In Nederland heeft Beate Uhse, naast een groot distributiecentrum in het Zeeuws-Vlaamse Walsoorden, de sekswinkelketen Christine le Duc en postorderdienst Pabo. De jaaromzet over 2006 was geschat op 285 miljoen Euro met een winst van naar schatting 19 miljoen Euro. [Focus.de/JHV/ Radio.NL]

Gerelateerde berichten