Headlines uit de krant: maandag 12 maart (1)

Linda de Mol en Gordon hebben veel zin in hun samenwerking. Het Tien-duo gaat samen het muzikale programma Just the Two of Us presenteren. ” Het wordt hartstikke leuk!”, roept Gordon enthousiast uit.” Misschien durf ik nu ook een keer zelf in de show te zingen”, bekent Linda.

Ze vindt zingen bijna net zo eng als in bikini op de cover van haar eigen blad staan, zoals binnenkort gaat gebeuren. Linda wist veel BN’ers over te halen ook mee te doen aan de fotoreportage. „Zoiets in het openbaar beloven is een behoorlijke stok achter de deur, ja. Het halve Gooi is aan het trainen. Ik ben nu vijf kilo kwijt.” Ook Gordon zal in zijn zwembroek stappen. „Ik ben 25 kilo afgevallen. Ik ben nu 38, heb eindelijk een goed lijf. Het leven is leuk.” Lees verder

Vermist
‘Zowel een Italiaanse als een Nederlandse rechter hebben mijn dochtertje aan mij toegewezen en de Nederlandse politie heeft haar aan mij overgedragen. En nu word ik in Nederland afgeschilderd als een kidnapper? Waar zijn we hier mee bezig? Anti-Italiaans racisme?!’’ Francesco Sarri is woedend. De vader van de 6-jarige Noa van den Berg, die dinsdagmiddag in Bunschoten is ontnomen aan haar moeder Miranda, heeft het vooral gemikt op de volgens hem wel heel eenzijdige berichtgeving van het TROS-programma Vermist. Lees verder

YouTube
Uit eerbetoon aan lange tenen dient de videowebsite liefst vandaag nog te sneuvelen. De Turkse rechter is boos. Op videosite YouTube wordt namelijk Kemal Atatürk beledigd. Het filmpje beweert dat Atatürk homoseksueel was, en dat kan natuurlijk niet. Atatürk is immers de man die van Turkije een modern land heeft gemaakt waar vrije meningsuiting een groot goed is, en homoseksuelen gerespecteerd worden. Lees verder

TubeYou
De internetsite YouTube is weer opengesteld voor Turkse gebruikers. Dit meldden Turkse media vrijdag. De website was woensdag geblokkeerd nadat een Turkse rechter had bepaald dat de grondlegger van de moderne Turkse republiek, Mustafa Kemal (Atatürk), door YouTube was beledigd. Lees verder

Media
De Chinese autoriteiten hebben nationale media uiterst strenge richtlijnen opgelegd voor de verslaggeving over de lopende zitting van het Chinese parlement, het Nationale Volkscongres. Dat is momenteel bijeen in Peking voor de jaarvergadering. Lees verder

Krantje
De ANWB komt volgende week met een gratis autokrant, gericht op mannen én vrouwen. Want hij wil graag BMW rijden, „ maar zij let op veiligheid en verbruik.” Een doorsnee autoblad in de kiosk trekt meestal mannelijke lezers. Maar de nieuwe gratis tabloid ANWB Auto richt zich volgens de makers op beide seksen. Lees verder

Krantenman
David Montgomery, oprichter van investeringsmaatschappij Mecom, heeft weer toegeslagen op de Nederlandse krantenmarkt. Voor circa €160 miljoen wordt het belang van de Telegraaf Media Groep (TMG) in Wegener overgenomen. Vorig jaar lijfde Mecom al de Media Groep Limburg in voor €200 miljoen. In 2005 waren er al geruchten dat Mecom zijn oog had laten vallen op Wegener. Beide partijen ontkenden echter deze belangstelling. Vorig jaar voerde Montgomery echter onderhandelingen met TMG over de overname van het belang in Wegener. Deze onderhandelingen ketsten echter af op de overnameprijs. Lees verder

Brother
Gemiddeld 293.000 mensen hebben gekeken naar de start van het nieuwe seizoen van ‘Big Brother’, gisteren op KANAALTWEE. Dat is goed voor een marktaandeel van 14,3 procent in de doelgroep van KANAALTWEE, de 18- tot 44-jarigen. De eerste uitzending piekte tot 390.000 kijkers en een marktaandeel van 23,5 pct. Lees verder

Journalist
Twee rechercheurs van de politie IJsselland hebben gisterochtend de Kamper journalist Huib Strengers gehoord in verband met het onderzoek naar het schietincident waarbij op 14 februari een lid van de Hells Angels werd verwond. Omdat de freelance journalist en tekstschrijver in februari was getipt over de mogelijke betrokkenheid van iemand bij deze zaak, wilde de politie zijn bron weten. Strengers is op dat verzoek niet ingegaan. “Ik heb meteen gezegd dat ze kunnen weten dat wij journalisten onze bronnen niet prijsgeven”, aldus de Kampenaar. “Daarmee was de zaak al snel afgedaan.” Lees verder

Live
Bezoekers aan de virtuele wereld Second Life kunnen sinds gisteren ‘brieven aan God’ posten. De Evangelische Omroep heeft speciaal hiervoor een brievenbus op de internetsite geplaatst. ,,Als EO vinden we het belangrijk dat mensen de kans krijgen God te zoeken’’, zegt EO-woordvoerder Aldert Baas. ,,De laatste tijd is er veel aandacht voor Second Life. We willen met de tijd meegaan en haken er daarom op in.’’ Second Life is een virtuele wereld op internet waarin duizenden bezoekers dagelijks met hun digitale alter ego (Avatar) ronddwalen. Ook kerken hebben zich inmiddels in dit ‘tweede leven’ gevestigd. Lees verder

RTL7
De Algemene Programmaraad van kabelexploitant UPC wil de Arabischtalige zender Rotana Music Europe aan het kabelaanbod in Amsterdam en omstreken toevoegen. De commerciële zender, die films, shows en entertainment uitzendt, moet de plaats innemen van de Nederlandse commerciële zender RTL7. Wat de programmaraad betreft is die niet langer een toegevoegde waarde op de kabel. Lees verder

Hitkrant
Waldermar Torenstra is in een relativerende bui, zo ’s ochtends vroeg, aan het begin van een lange opnamedag voor de RTL4-politieserie Grijpstra en De Gier. Mede door toedoen van een concurrerend ochtendblad, dat die dag een interview op de showpagina met hem heeft geplaatst waarin hij zichzelf ‘niet herkent’. Lees verder

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email