Search
Close this search box.

Radiopresentator vermoord na radioprogramma

Een Mexicaanse journalist is vrijdag na afloop van een door hem gepresenteerd radioprogramma in Acapulco doodgeschoten. Het slachtoffer, Amado Ramirez, werd door twee mannen opgewacht bij zijn auto en overleed op de trap van een nabijgelegen hotel dat hij binnen wilde vluchten. De moord werd gepleegd aan de rand van een druk plein in het centrum van de stad.

De daders ontkwamen en naar hun motief kan slechts worden gegist. Ramirez was al meer dan twaalf jaar de correspondent van de Mexicaanse nieuwszender Televisa in Acapulco. In zijn laatste radioshow werd uitgebreid gesproken over de linkse gouverneur van de Mexicaanse staat Guerrero, die onder vuur is komen te liggen omdat hij heeft geweigerd zijn jaarlijkse beleidstoespraak in het parlement te houden. In plaats daarvan heeft hij zijn beleidsvoornemens schriftelijk uiteengezet.

Sinds oktober vorig jaar zijn in Mexico zeven journalisten vermoord, twee journalisten spoorloos verdwenen en acht journalisten met de dood bedreigd. De Inter-Amerikaanse Pers Associatie (IAPA) noemde Mexico vorige maand het gevaarlijkste land voor journalisten op het westelijk halfrond. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten