Search
Close this search box.

Albert Verlinde voorspelt topseizoen RTL

RTL streeft binnenkort de publieke omroep voorbij. Dat beweert Albert Verlinde. “Dit is het seizoen geweest van Nederland 1, in één keer stond dat op de kaart”, stelt de presentator van RTL Boulevard. “Maar hierbij voorspel ik dat volgend jaar weer het seizoen wordt van RTL.”

De overname van Tien door de RTL Group, die dinsdag openbaar werd gemaakt, is volgens Verlinde een ’topkeuze’. “Voor RTL is het fantastisch, want dat heeft al die fantastische vooravond met RTL Boulevard en Goede Tijden, Slechte Tijden. Ik denk dat Fons van Westerloo met een gerust hart met vakantie kan. De zenders zijn voor de komende jaren gered.” Van Westerloo is algemeen directeur van RTL Nederland.

Voormalig VPRO-coryfee Hanneke Groenteman houdt haar hart vast voor de niet-commerciële zenders. “Dit is een groot probleem voor de publieke omroep, want het wordt nu vechten op het amusementsvlak”, stelt ze. “Dit lijkt mij een nederlaag voor Talpa en een grote winst voor RTL.”

Voor de werksfeer bij RTL is de nieuwe samenwerking een zegen, meent de 46-jarige Verlinde, die onlangs voor drie jaar bijtekende bij de commerciële zender. “Het is fijn om te werken in een omgeving waarin het heel goed gaat. Met al dat voetbal dat erbij komt en Linda de Mol, Miljoenenjacht en Gooische Vrouwen zit je op een zender die lekker is.”

Dat succesformules van Tien meeverhuizen naar RTL is ook voor de 67-jarige Groenteman een opluchting. “Ik denk dat de programma’s die ik zou missen gewoon bij RTL komen. Gooische Vrouwen wil ik altijd blijven zien, maar ook De Wedstrijden. Het is jammer dat de rechten van het voetbal niet meer bij de publieke omroep liggen.” [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten