Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Concertzender landelijk via Digitenne

Luisteraars van de Concertzender kunnen sinds kort de Concertzender ook ontvangen via Digitenne. Digitenne wordt verzorgd door KPN en is de digitale variant van de aloude analoge etheruitzendingen, die per per 10 december 2006 zijn gestaakt. Dit systeem wordt ook wel DVB-T (Digital Video Broadcasting Terrestrial) genoemd en is te ontvangen in bijna geheel Nederland door middel van een settopbox en een binnenantenne. In sommige gebieden zal een buitenantenne nodig zijn.

Naast Concertzender is ook FunX sinds kort landelijk te ontvangen via Digitenne. Helaas biedt Digitenne slechts een beperkt aantal radiozenders, dit wordt ‘niet’ uitgebreid. Dit zijn Radio 1, Radio 2, 3FM, Radio 4, Radio 5, Radio 6, Radio Veronica, Sky Radio, Radio 538, Caz, Q-Music, Classic FM, Radio 10 Gold, Arrow Classic Rock, BNR Nieuwsradio, Slam FM, Regio radio, Concertzender Classic en Funx.

Door de omschakeling van frequenties voor Digitale Ether TV in Nederland kan het zijn dat digitale ontvanger niet meer werkt. Kijkers die geen beeld meer hebben moeten de ontvanger opnieuw instellen door eerst de fabrieksinstellingen te herstellen en vervolgens automatisch opnieuw te laten scannen. Mogelijk moet ook de antenne worden bijgedraaid. [Radiowereld.NL]