Zoeken
Sluit dit zoekvak.

EuroNews op Europees niveau best bekeken nieuwszender

Volgens de uitkomsten van het EMS Onderzoek 2007 is de Europese nieuwszender EuroNews de best bekeken nieuwszender in Europa, met een wekelijks bereik van 18%. (ter vergelijking, CNN: 17,5%, BBC World: 11,6%) Iedere week kijken ruim 7,1 miljoen kijkers uit de EMS doelgroep naar EuroNews. Deze uitkomsten tonen aan dat er in Europa een grote behoefte is aan een nieuwszender zoals EuroNews.

EuroNews is de pan-Europese nieuwszender. EuroNews brengt wereldnieuws vanuit een Europees perspectief. De aandeelhouders bestaan uit diverse Europese publieke omroepen. Ieder half uur zendt EuroNews een nieuwsbulletin uit waarin de kijker binnen enkele minuten helemaal op de hoogte wordt gebracht van het laatste nieuws. Naast het laatste nieuws biedt EuroNews ook programma’s over onder andere cultuur, het laatste nieuws uit Brussel (Europees Parlement) en uitgebreide achtergrondreportages bij het nieuws. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten