Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Fans woest over open einde Sopranos

Fans van de Amerikaanse tv-serie The Sopranos, die in Nederland ook door de Vara wordt uitgezonden, zijn op z’n zachtst gezegd niet te spreken over de laatste aflevering van het achtste seizoen. Tegen alle verwachtingen in eindigde het seizoen niet in een bloedbad of een andere gruwelijke dood. Trouwe kijkers uiten hun ongenoegen daarover op de website van de Amerikaanse televisiezender HBO.

De reacties op de site zijn erg eensgezind. Vooral het gebruik van een open einde valt bij de fans niet in goede aarde. “Ik voel me heel erg genept door de zender”, schrijft een withete kijker. Een ander geeft de schuld vooral aan de bedenker van de serie, David Chase. “Het einde was verschrikkelijk. Altijd hetzelfde met een open einde.”

Acteur James Gandolfini, die de rol van Tony Soprano speelt, is wel tevreden over het einde van de serie. “Het geeft me veel rust, ik kan nu weer verder. Ik laat het personage los”, vertelt hij in het Amerikaanse tijdschrift People.

De serie draait het om het dagelijks leven van maffiabaas Tony Soprano. Niet alleen het gewelddadige maffiamilieu, ook familie- en liefdesperikelen spelen een grote rol in de serie. Tony’s zaakjes strekken zich uit van illegale gokpraktijken en afpersing tot overvallen en witwaspraktijken. De serie speelt zich af in Newark, New Jersey. [Radio.NL/Novum]

Gerelateerde berichten