Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Headlines uit de krant: maandag 4 juni

De Evangelische Omroep wil, aangemoedigd door recente kijkcijfers, volgend jaar opnieuw een serie talkshows van het duo Andries Knevel en Tijs Van den Brink op de televisie brengen. Dat liet de omroep zaterdag weten. Hoewel de huidige reeks werd bekostigd uit eigen middelen, heeft de omroep voor volgend jaar een verzoek bij de publieke omroep ingediend om geld beschikbaar te stellen voor het programma.

De talkshow trekt vele honderdduizenden kijkers. Zo keken er vrijdag 765.000 mensen naar het programma. ,,We hebben laten zien dat we net als Pauw & Witteman in staat zijn een talkshow te maken waar veel mensen naar kijken”, aldus een woordvoerder van de omroep. Lees verder

Kootwijk
Een afvaardiging van bewoners van Radio Kootwijk doet maandag mee aan een serie workshops over de toekomst van het voormalige zenderpark in het dorp. Ook vertegenwoordigers van andere bij Radio Kootwijk betrokken partijen zijn van de partij. De workshops moeten een aantal scenario’s opleveren voor een nieuwe invulling van het gebied. Het opstellen van de scenario’s is een belangrijke stap in het zoeken naar een nieuwe toekomst voor de monumentale zendgebouwen. Dit najaar volgt een keuze uit de scenario’s, die aan de gemeenteraad van Apeldoorn en aan provinciale staten zal worden voorgelegd. Het voorkeursmodel wordt vervolgens vertaald in een bidbook, waarop kandidaten voor het zenderpark zich kunnen inschrijven. Lees verder

TV
De meeste mensen en vooral gezinnen blijven bij de oude vertrouwde – weliswaar steeds grotere – televisie. Waarom eigenlijk? De natte droom van menig man is het bezitten van een eigen Home Theatre , liefst met een zo groot mogelijk scherm, haarscherpe beeldkwaliteit en dynamische audiosetting. Toch komt het in tegenstelling tot de Verenigde Staten niet echt van de grond. De meeste mensen en vooral gezinnen blijven bij de oude vertrouwde – weliswaar steeds grotere – televisie. Waarom eigenlijk? Lees verder

Mediastunt
Met de gedenkwaardige Grote Donorshow heeft BNN vooral waardering geoogst in omroepland, politiek Den Haag en op straat. De ongekende mediastunt, die vrijdagavond de hele wereld over ging en in ons land op het kookpunt 1,7 miljoen kijkers trok, spoorde bovendien minstens 18.000 mensen aan om een donorformulier te downloaden van internet. De ontknoping – op het allerlaatste moment werd duidelijk dat er geen nier werd weggegeven en alles in scène was gezet – was gisteren het gesprek van de dag. Lees verder

Wereldpers
Bij de uitzending van De Grote Donorshow van BNN is vrijdag (20.30 uur, Ned. 3) veel pers aanwezig. Niet alleen Nederlandse, maar journalisten uit diverse landen volgen de verrichtingen van de ongeneeslijk zieke ‘Lisa’, meldde een BNN-woordvoerster donderdag. De omroep heeft aanmeldingen van veertig media binnen. Lisa maakt in de door Patrick Lodiers gepresenteerde show een keuze uit drie nierpatiënten. Aan een van hen zal ze een nier doneren. Lees verder

RTL5
RTL5 komt begin juni met een nieuw muziekprogramma in de traditie van Countdown en Top Of The Pops. De precieze titel is nog niet duidelijk, meldde RTL5-programmadirecteur Erland Galjaard donderdag. Wel is bekend dat Evelyn Struik (RTL Tuin Magazine, 6Pack) de show gaat presenteren. Het programma komt op zaterdagmiddagen op de buis. Het is de bedoeling dat acts uit binnen- en buitenland er liveoptredens gaan verzorgen. Lees verder

Journalisten
Extremisten hebben in Irak binnen een week vijf journalisten gedood. Het jongste slachtoffer was een 26-jarige Iraakse cameraman van het Amerikaanse persbureau AP, die op zijn vrije dag op weg naar een moskee in Bagdad werd doodgeschoten. Lees verder

Telegraaf
Telegraaf Media Groep (TMG) heeft met de investeringsgroep KKR/Permira overeenstemming bereikt over het recht om te investeren in de combinatie ProSiebenSat1/SBS Broadcasting, aldus het mediaconcern vrijdag in een persbericht. Lees verder

Plasterk
Minister Ronald Plasterk van Onderwijs noemt de Grote Donor Show van BNN ‘een fantastische stunt’. Dat de omroep een spelshow nabootste waar een nier op het spel stond, is ‘een intelligente manier’ om aandacht te vragen voor het tekort aan donoren in Nederland. Dat heeft Plasterk vrijdag via zijn woordvoerder laten weten. Lees verder

Zomerprogrammering
De televisiezomer duurt vier maanden lang, vol herhalingen. De publieke omroep heeft met moeite een zomerprogrammering kunnen samenstellen. Buiten is het bewolkt met af en toe een bui – maar binnen is het volop zomer. Op de tv althans. In Hilversum draait de zomerprogrammering al een maand. Talkshowhosts Pauw en Witteman maakten eind april plaats voor hun zomerse vervangers Knevel en Van den Brink. De Wereld Draait Door ging halverwege deze maand met reces. Paul de Leeuw is op vakantie. En zo kennen meer programma’s een tijdelijke stop. Lees verder

BNN
De site van BNN is vrijdagavond door het vele internetverkeer als gevolg van De Grote Donorshow een paar keer uit de lucht gegaan. Dat vertelde BNN-voorzitter Laurens Drillich vrijdagavond na afloop van de – wat later bleek – in scène gezette show. Lees verder

Nieuwslezer
Vroeger mocht hij dan stotteren, nu heeft winnaar Ronald Remmelzwaan van de zogeheten ‘Idols voor nieuwslezers’ een vaste freelanceovereenkomst gekregen bij het Algemeen Nederlands Persbureau. Hij gaat zijn werk als communicatiemedewerker bij het Concertgebouw combineren met een baan als nieuwslezer/redacteur bij het ANP. De radio- en multimediaredactie van het persbureau organiseerde in februari van dit jaar een talentenjacht voor nieuwslezers, omdat de Radionieuwsdienst (…verzorgd door het ANP) 70 jaar bestond. Lees verder

TROS
Het Commissariaat voor de Media heeft de TROS een boete opgelegd van 135.000 euro. Ondanks waarschuwingen van het commissariaat heeft de omroep een afkoopsom aan een producent betaald zonder dat een deugdelijke motivering is gegeven. Dat is vrijdag meegedeeld. Lees verder

Pers
Huang Liangtian, oud-hoofdredacteur van het blad Baixing, is de afgelopen maanden uitgemaakt voor landverrader, nestbevuiler en, nog ernstiger, lid van de in China verboden quasi-boeddhistische beweging Falun Gong. Het was onderdeel van de karaktermoord op Huang. “Eerst zeiden ze dat ik een idioot was, maar nu zijn ze boos op me omdat ik de vuile was buiten hing.” Die vuile was betrof corruptie en machtsmisbruik door lokale bestuurders in de kustprovincie Jiangsi, ten noorden van Shanghai. Nog voordat zijn blad Baixing er een grondig uitgezocht artikel over plaatste, begonnen ‘ze’, de beschuldigden, al druk uit te oefenen. “Ik ben gebeld. De redactie werd gewaarschuwd. Het zou onverstandig zijn het artikel te plaatsen. Lees verder

VT4
Op woensdag 6 juni lanceert VT4 de eerste digitale teletekst. VT4-Digitext integreert kleurenfoto’s, filmpjes, de VT4-huisstijl en vernieuwende animatie. Dat zegt SBS België, de moederholding van de commerciële zenders VT4 en VIJFtv. ‘Dit is een primeur’, zegt Bart Becks van SBS Broadcasting Europa. ‘Ook binnen de SBS-groep verzet VT4 met de lancering van de digitext op Europees vlak de digitale bakens.’ De digitale teletekst kan voorlopig enkel door de klanten van Telenet Digital TV geraadpleegd worden. Lees verder

Gerelateerde berichten